17 Μαΐου 2024

Ν. Καπραβέλος: Απορώ ποιοι συμβουλεύουν τους υπουργούς για τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ


 Την απορία του για το ποιοι είναι εκείνοι που συμβουλεύουν τους υπουργούς Υγείας για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, εξέφρασε στο Kontra Channel, ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος

Ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε ότι υπάρχει δυσανάλογη κατανομή του προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας και επεσήμανε ότι κανένας δεν έχει δει τις ελλείψεις που υπάρχουν. «Πολλοί γιατροί» είπε, «αρνούνται να παρουσιαστούν στα νοσοκομεία και να εργαστούν εξαιτίας του εξουθενωτικού ωραρίου».


Ο εντατικολόγος, επανέλαβε ότι το μεγάλο πρόβλημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι ότι δεν υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα. Ότι δηλαδή οι ασθενείς αναγκάζονται να πηγαίνουν στο νοσοκομείο, ακόμη και για λιγότερο σημαντικά ζητήματα. «Η πανδημία» σημείωσε ο Νίκος Καπραβέλος, «μας έδωσε μαθήματα τα οποία η Πολιτεία, αρνείται να λάβει υπ’ όψιν της».

«Που ακούστηκε δημόσιο σύστημα Υγείας να προσφέρει υπηρεσίες με εισοδηματικά κριτήρια» συνέχισε ο κ. Καπραβέλος, λέγοντας ότι το νοσοκομείο Παπανικολάου στο οποίο εργάζεται έχει 2.000 περιστατικά σε αναμονή για χειρουργείο, επειδή δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα χειρουργεία.

«Απορώ ποιοι είναι αυτοί που συμβουλεύουν τους εκάστοτε υπουργούς. Όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι είναι εναντίον των μεταρρυθμίσεων που έχει αποφασίσει να κάνει η κυβέρνηση. Η μεταρρύθμιση του ΕΣΥ κινείται σε λάθος κατεύθυνση» κατέληξε.