9 Μαΐου 2024

Δεν είναι αμελητέο γεγονός – Έπρεπε να το έχουμε αποφύγει, επεσήμανε η καθηγήτρια και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Τρείς θάνατοι γυναικών από το εμβόλιο της AstraZeneca καταγράφηκαν στην Ελλάδα όπως αποκάλυψε η Αθηνά Λινού, αναφέροντας παράλληλα ότι υπολογίζονται σε πάνω από100 τα περιστατικά των επιπλοκών στη χώρα μας αν και δεν είναι όλα γνωστά.Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στο Open, επεσήμανε ότι ο θάνατος των τριών γυναικών από το εμβόλιο της AstraZeneca «δεν είναι αμελητέο. Δεν θα έπρεπε να το έχουμε».

Αναφερόμενη στο εάν οι τρεις θάνατοι θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί η Αθηνά Λινά επεσήμανε ότι «εάν μπορούσαμε να το αποφύγουμε θα έπρεπε να το έχουμε κάνει. Και ο τρόπος για να το αποφύγουμε ήταν να έχουν δοθεί άλλα εμβόλια στις νέες γυναίκες και να μην χορηγηθεί το εμβόλιο AstraZeneca παρά μόνο σε άτομα άνω των 50-55 ετών».

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επεσήμανε ακόμα ότι είναι πάνω από 100 τα περιστατικά επιπλοκών από το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας αν και δεν είναι όλα γνωστά. Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα χορηγήθηκαν 400.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca.