15 Μαΐου 2024

Πλασματική εικόνα όσα περιγράφει ο Μητσοτάκης στο σποτ Νέας Δημοκρατίας

 

Το προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας, έχει σαν μότο, ότι «στις 9 Ιουνίου ερχόμαστε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη», με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παρουσιάζει μία πλασματική εικόνα σε μία σειρά από τομείς, όπως η ακρίβεια και η υγεία.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πριν από μερικούς μήνες μας δώσατε την εντολή να συνεχίσουμε να αλλάζουμε την Ελλάδα και να έρθουμε πιο κοντά στην Ευρώπη. Αυτό προσπαθούμε καθημερινά. Απέναντι στην ακρίβεια, αυξήσαμε μόνιμα μισθούς και συντάξεις. Όμως ξέρουμε ότι οι τιμές επιμένουν να είναι υψηλές. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε τη μάχη. Στην Υγεία προσλαμβάνονται γιατροί, ανακαινίζονται νοσοκομεία και κέντρα υγείας, ενώ οι δωρεάν εξετάσεις απλώνονται παντού».

Όλα αυτά, τη στιγμή που ο πληθωρισμός έφτασε στο 3,1% με τις τιμές στα τρόφιμα να καλπάζουν με ρυθμό 5,4%. Η Ελλάδα είναι από τις ακριβότερες χώρες στη Ευρώπη, με αποτέλεσμα μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας, να μη βγάζουν το μήνα. Την ίδια στιγμή, στο πεδίο της υγείας, έχει θεσμοθετηθεί το φακελάκι με τα απογευματινά χειρουργεία, ενώ οι ελλείψεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι τρομακτικές.

Σε ότι αφορά του μήνυμα του πρωθυπουργού ότι «στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ακόμα ένα βήμα μπροστά και ερχόμαστε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη», υπενθυμίζεται ότι πριν λίγους μήνες στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ψηφίστηκε το ψήφισμα-κόλαφος, που εξέφραζε την έντονη ανησυχία της Ευρώπης για το κράτος δικαίου και την ποιότητα της δημοκρατίας στην χώρα μας. Η σύγκλιση με την Ευρώπη, δεν έχει σχέση με υποκλοπές, διαρροές προσωπικών δεδομένων και εργαλειοποίηση των θεσμών. Α.Κ.

ΠΗΓΗ https://www.documentonews.gr/