9 Μαΐου 2024

Επενδύει στην πόλωση η Ν.Δ.

 

Πυκνώνουν οι περιοδείες και οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του Κυρ. Μητσοτάκη εν όψει ευρωεκλογών ● Θέτοντας διλήμματα θα προσπαθήσει να συσπειρώσει την εκλογική του βάση για να αποφύγει επανάληψη της ήττας που υπέστη στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.


Στην προεκλογική κούρσα που έχει σημείο τερματισμού τις 9 Ιουνίου ξαναμπαίνει για τα καλά από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πέρασε το Πάσχα στην Τήνο και τώρα θέλει να κλιμακώσει την προεκλογική του δραστηριότητα για τις ευρωεκλογές.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα περάσει το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου προκειμένου να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων και έπειτα θα αρχίσει να πυκνώνει τις εμφανίσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ενώ τις επόμενες μέρες επιστρέφει στις προεκλογικές του περιοδείες.

Η πρώτη περιοδεία του Κυρ. Μητσοτάκη μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη και θα είναι εντός Αττικής. Αρχικά εξεταζόταν να μεταβεί αύριο στην Ηπειρο, όμως εν τέλει η συγκεκριμένη περιοδεία μετατίθεται για αργότερα (λόγω καιρού λένε στην κυβέρνηση) και ως εκ τούτου δεν θα συμπέσει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στ. Κασσελάκη, που θα βρίσκεται στην ίδια περιφέρεια την ίδια μέρα. Μεθαύριο Παρασκευή ο Κυρ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τη Χίο, ενώ στόχος του είναι να πραγματοποιήσει περιοδείες και στις 13 περιφέρειες της χώρας μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Ελλείψει ενός ισχυρού πολιτικού αντιπάλου απέναντί του στο πολιτικό σκηνικό, ο κ. Μητσοτάκης ως βασικό του αντίπαλο αυτή τη στιγμή βλέπει την αποχή. Και αυτό γιατί αντιλαμβάνεται ότι εάν η αποχή προέλθει κατά βάση από το δικό του ακροατήριο, τότε για τον πρωθυπουργό ξυπνούν μνήμες της ήττας της Ν.Δ. στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, η οποία σηματοδοτήθηκε ειδικά με την απώλεια για το κόμμα του του Δήμου Αθηναίων.

Εξ ου και ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να επιχειρεί να θέτει διλήμματα στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές, όπως αυτό περί σταθερότητας στη χώρα με την οποία προσπαθεί να συνδέσει τα αποτελέσματα που θα καταγράψει το κόμμα του στις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Με αυτόν τον τρόπο, αλλά και με την επένδυση στην πόλωση, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να συσπειρώσει το ακροατήριό του και να συγκρατήσει διαρροές ψηφοφόρων του, την ώρα που βλέπει την ατονία, την αδιαφορία και το αίσθημα ελλείμματος ουσιαστικού διακυβεύματος απέναντι στις ευρωεκλογές που διακατέχει μερίδα του «γαλάζιου» ακροατηρίου.

Την ίδια ώρα βασικό άγχος του μεγάρου Μαξίμου παραμένει η επαναπροσέγγιση ενός κομματιού του ακροατηρίου της Ν.Δ., το οποίο εκφράζει δυσαρέσκεια για πρωθυπουργικές επιλογές και για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε διάφορα ζητήματα. Εξ ου και προσπαθώντας να επαναπροσεγγίσει αυτό το κομμάτι του ακροατηρίου του το Μαξίμου επιχειρεί να προβάλει μια θετική ατζέντα για τα πεπραγμένα του. Στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης ψηφοφόρων του που στρέφονται πλέον στα (ακρο)δεξιά της Ν.Δ. εντάσσεται ασφαλώς και το αδιάκοπο πρωθυπουργικό φλερτ με την Ακροδεξιά, που έχει ενταθεί πολύ το τελευταίο διάστημα.

ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/