18 Μαΐου 2024

Βούλα Κεχαγιά / Με την αλαζονεία του 41% θεωρούσαν ότι όλα είναι στον αυτόματο πιλότο



 Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πληρώνει τα επίχειρα της εξωτερικής της πολιτικής και την εργαλειοποίηση όλων των εθνικών θεμάτων τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Σημεία από τη συνέντευξη της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλας Κεχαγιά, στον 105,5 Κόκκινο και στον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη:

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις που αφορούν στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής, η Β. Κεχαγιά τόνισε πως η κυβέρνηση πληρώνει τα επίχειρα της εξωτερικής της πολιτικής. Εργαλειοποίησε όλα τα εθνικά θέματα: από το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, της ονομασίας της γειτονικής χώρας, μέχρι και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Έκανε εκθέσεις ζωγραφικής στο Ζάππειο, προσφέροντας στον Έντυ Ράμα, ως σύμμαχο της χώρας και προσωπικό φίλο του πρωθυπουργού, τον χώρο του Ζαππείου για να παρουσιάσει τα εκθέματά του. Τώρα βρίσκεται απολογούμενη γιατί θεωρούσε ότι όλα ήταν στον αυτόματο πιλότο κι ότι ελέγχει τα πάντα. Είναι στο πλαίσιο της αλαζονείας του 41%.

Για την ομιλία του πρωθυπουργού της Αλβανίας στην Αθήνα, η Β. Κεχαγιά σημείωσε πως ο κ. Ράμα ήρθε στην Αθήνα και λοιδόρησε και τη χώρα μας και την κυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση για την οποία ο κ. Μητσοτάκης και το Μαξίμου δεν είπαν κουβέντα, ενώ παρενέβη στα εσωτερικά της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ρ.Τ. Ερντογάν στην Άγκυρα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε: Πηγαίνουμε σε μία «συνάντηση εργασίας», όπως την ονομάζει το Μέγαρο Μαξίμου, της οποίας το περιεχόμενο έχει υποβαθμιστεί, όταν πριν από μερικούς μήνες ότι λέγαμε ότι θα οδεύσουμε προς τη Χάγη. Πλέον αυτό τίθεται εν αμφιβόλω και το μόνο που έχουμε να αναμένουμε το μην τυχόν προκαλέσει εκ νέου ο Ερντογάν γιατί θα αναγκαστεί ο πρωθυπουργός να απαντήσει.

Για την κίνηση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα, να αποκαλέσει, κατά την ορκωμοσία της, τη χώρα της «Μακεδονία», η Β. Κεχαγιά σχολίασε πως ή στάση της ήταν σοκαριστική, όμως κι εμείς δεν είμαστε έτοιμοι. Σχολιάζοντας την ανάρτηση του Κυρ. Μητσοτάκη αναφορικά με την πρόεδρο της Β. Μακεδονίας, αναρωτήθηκε για το τι έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να "δέσει" τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού τα τρία πρωτόκολλα συνεργασίας παραμένουν ακόμα σε εκκρεμότητα, λόγω της κωλυσιεργίας της ΝΔ, όπως τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε την ταύτιση της ΝΔ με εθνικιστικές και ακραίες ομάδες την περίοδο που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία χειροκροτεί η διεθνής κοινότητα. Επιπλέον, προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρει στη Βουλή τα 3 μνημόνια συνεργασίας προς κύρωση αναμένοντας τη στάση του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ.