2 Απριλίου 2024

Η «Εστία» επιμένει για τα sms που ταρακούνησαν το Μαξίμου: Διπλά διασταυρωμένη η πληροφορία

 



Μία μέρα μετά τις μισές διαψεύσεις από την κυβέρνηση, αλλά και από κύκλους κοντά στον Βαγγέλη Μαρινάκη, του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Εστία», σύμφωνα με το οποίο η σύζυγος του πρωθυπουργού με sms επιχείρησε διαμεσολάβηση ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον επιχειρηματία, η εφημερίδα επιμένει για την ορθότητα του ρεπορτάζ της. Ενός ρεπορτάζ, που μαζί με το αντίστοιχο στην εφημερίδα Documento, προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με πρωτοσέλιδο άρθρο του, ο διευθυντής της «Εστίας», Μανώλης Κοττάκης, επιμένει ότι αληθεύουν οι πληροφορίες πως η Μαρέβα Γκραμπόφσκι έστειλε sms στον Βαγγέλη Μαρινάκη ενώ μαινόταν η σύγκρουση του Μαξίμου με τον επιχειρηματία και εκδότη της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» για τις αποκαλύψεις για την αλλοίωση των ηχογραφημένων συνομιλιών του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς πριν από την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως τονίζει, «διασταυρώσαμε τις πληροφορίες μας από τουλάχιστον δύο πηγές», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση «κρύβεται πίσω από έναν ιδιώτη για να διαψεύσει το ρεπορτάζ», δείχνοντας τον δημοσιογράφο Χρήστο Ράπτη, που πρώτος διέψευσε το δημοσίευμα.

Ο Μανώλης Κοττάκης επιμένει ότι «το δημοσίευμα ισχύει απολύτως» και πως μόνο «δύο άνθρωποι θα μπορούσαν να διαψεύσουν αυτή την πληροφορία. Αυτός που φέρεται ότι έστειλε το μήνυμα και εκείνος που εμφανίζεται ότι το έλαβε επιδεικνύοντάς το σε τρίτους, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές μας. Δεν το έκανε ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Εκκωφαντική η σιωπή. Αντί να κρύβεται, λοιπόν, η κυβέρνηση πίσω από έναν τρίτο με τον οποίο δεν ασχολήθηκε η εφημερίδα καν, πέραν της παρουσίας του στην οικία εκείνη τη συγκεκριμένη βραδιά (την οποία επιβεβαιώνει) αφού δεν το διαψεύδουν οι λοιποί εμπλεκόμενοι, το δημοσίευμα ισχύει απολύτως. Οι πηγές μας είναι ακριβείς».

ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/