30 Απριλίου 2024

Απολογείται η Ασημακοπούλου και τρία στελέχη της ΝΔ για το σκάνδαλο των mails



 Το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει απαντήσεις για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων, αλλά και τη διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών.
Στην Ολομέλεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα απολογείται η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων και την αποστολή mail από το πολιτικό της γραφείο. 


Η ευρωβουλεύτρια απαντά στις ερωτήσεις των μελών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφορικά με το πώς και από ποιον έφτασαν στην κατοχή της προσωπικά δεδομένα αποδήμων καθώς και τι χρήση έκανε σε αυτά τα προσωπικά δεδομένα το πολιτικό της γραφείο. 

Παράλληλα, εξηγήσεις για την υπόθεση αναμένεται να δώσουν στην Ολομέλεια, ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, πρώην τομεάρχης αποδήμων της ΝΔ, και ο πρώην γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης, που υποχρεώθηκαν σε παραίτηση όταν «έσκασε» το σκάνδαλο. Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα απολογηθεί και ένα ακόμα άτομο προερχόμενο από τη ΝΔ που ήταν στέλεχος του υπουργείου. Υπενθυμίζεται πως δεκάδες ομογενείς έχουν προχωρήσει σε αγωγές κατά του Δημοσίου και η υπόθεση θα φτάσει στα Δικαστήρια. 

Την ίδια ώρα, σοβαρά αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν μετά τη διάρρηξη του προσωπικού γραφείου του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του ΥΠΕΣ, την περασμένη Παρασκευή. Το Υπ.Εσ. προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός, αλλά τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν εξηγήσεις και παραίτηση της υπουργού Νίκης Κεραμέως.

 Η διάρρηξη σημειώθηκε την ίδια ημέρα που παραδόθηκε το πόρισμα του Εσωτερικού Ελέγχου για το σκάνδαλο διαρροών προσωπικών δεδομένων αποδήμων εκλογέων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/