30 Απριλίου 2024

Εξιχνίαση Υπόθεσης Ανθρωποκτονίας στη Σάμο-Ανακοίνωση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου

 


Εξιχνίαση Υπόθεσης Ανθρωποκτονίας στη Σάμο - Σύλληψη 48χρονου Ημεδαπού
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, προχώρησε στην εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας ημεδαπού, η οποία είχε διαπραχθεί βραδινές ώρες της 04-08-2022 στη Σάμο.
Συνελήφθη σήμερα (30-04-2024), λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με σχετικό ένταλμα δικαστικής Αρχής, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, κατά τις βραδινές ώρες της 04-08-2022, σε αγροτική τοποθεσία στη Σάμο, πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο το θύμα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα από τον χώρο του εγκλήματος, μαρτυρικές καταθέσεις, καθώς και ειδικές ανακριτικές πράξεις, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων του κατηγορουμένου.
Σημαντική συνδρομή στις έρευνες παρείχαν το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, ενώ το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.