29 Απριλίου 2024

Να σταματήσει το διαρκές έγκλημα- Δε θα συνηθίσουμε το θάνατο



Όχι άλλοι νεκροί ξεριζωμένοι στις θάλασσές μας

Ακόμη ένας νεκρός μετανάστης και άλλοι αγνοούμενοι στη θάλασσά μας στη Σάμο, ενώ 25 διασώθηκαν, στην προσπάθειά τους να βρουν ένα καλύτερο μέλλον. Και άλλοι άνθρωποι προσθέτονται στην αιματοβαμμένη λίστα θαλασσοπνιγμένων στη θάλασσα του Αιγαίου. Η αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. που πιστά ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις της χώρας μας έχει τεράστια ευθύνη που αυτοί οι άνθρωποι ξεριζώνονται από τις χώρες τους και πνίγονται στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στα σύνορα στον Έβρο.


Οι πόλεμοι και η φτώχια, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί τους διώχνουν από τις πατρίδες τους και η πολιτική της Ε.Ε. τους ενταφιάζει, τους εγκλωβίζει σε κέντρα φυλακές, όπως αυτό στη Ζερβού, τους απελαύνει, τους διώκει, στερεί το άσυλο από πολλούς με διαδικασίες fast-track, τους αντιμετωπίζει ως φθηνά και ευέλικτα εργατικά χέρια χωρίς δικαιώματα.

Το τελευταίο σύμφωνο της Ε.Ε. για την Μετανάστευση και το Άσυλο, ουσιαστικά ενταφιάζει τη συνθήκη της Γενεύης, αποκαλύπτοντας με το χειρότερο τρόπο ποια είναι τελικά η Ε.Ε. και το δήθεν «κράτος δικαίου», για τα οποία πίνουν νερό στο όνομά της όλα τα κόμματα που την υπηρετούν και την ευαγγελίζονται, σπέρνοντας αυταπάτες στο λαό μας.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί το λαό των νησιών μας να μην συνηθίσει το θάνατο. Να μην ξεχάσει τα ναυάγια στην Πύλο, στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο δεκάδες άλλα στις θάλασσές μας. Να μην ξεχάσει τα εγκλήματα αυτής της πολιτικής που ξεριζώνει ανθρώπους από την πατρίδα τους στο βωμό του κέρδους, που τους πνίγει στις θάλασσες και στα σύνορά μας. 

Καλεί να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικού πολέμους και σχεδιασμούς  των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και στην απεμπλοκή της χώρας μας από αυτούς, να γυρίσει πίσω κάθε ελληνική αποστολή που είναι εκτός συνόρων. Να εκφράσει αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, να απαιτήσει να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα και να κλείσει η υπερδομή – φυλακή στου Ζερβού και όπου αλλού στη χώρα. Να οργανωθούν διαδικασίες υποβολής ασύλου από τον ΟΗΕ και την Ε.Ε. στην Τουρκία για την απευθείας μετακίνησή τους στις χώρες προορισμού τους. Να σταματήσει η φονική πολιτική των απελάσεων και να καταργηθούν συμφωνίες και σύμφωνα που τους εγκλωβίζουν.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ