25 Απριλίου 2024

Κωνσταντίνος Φλώρος / Δίωξη για κακούργημα για την επίθεση στον Γραμμένο - Υπό κράτηση μέχρι την απολογία



 Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι να απολογηθεί - Κατηγορείται για κακουργηματική βιαιοπραγία κατά του Βασίλη Γραμμένου
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικων της Αθήνας κατά του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου για την αδιανόητη επίθεση σε βάρος του Βασίλη Γραμμένου μέσα στη Βουλή.


Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών κατηγορείται για κακουργηματική βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157 ΠΚ).

Μετά τη δίωξη ο κατηγορουμενος οδηγήθηκε στο γραφείο της ανακρίτριας, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί την Πέμπτη. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Το χρονικό του πρωτοφανούς περιστατικού

O Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον βουλευτή μέσα στην ολομέλεια της Βουλής όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου.


Κωνσταντίνος Φλώρος / «Έχω γρατζουνιές στο λαιμό μου, δεν έριξα γροθιά» - Οι δικαιολογίες για τη χειροδικία
Πριν την επίθεση με γροθιά, οι δύο βουλευτές είχαν ανταλλάξει χυδαίες εκφράσεις μέσα στη Βουλή. Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Τασούλας ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από την φρουρά της Βουλής την αποβολή του Κωνσταντίνου Φλώρου για 15 ημέρες από το Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για κτηνώδη συμπεριφορά του ανεξάρτητου βουλευτή και προανήγγειλε ότι θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει τις δικαστικές συνέπειες. Ο Κωνσταντίνος Τασούλας σημείωσε ότι πρόκειται για ποινή χάδι, αλλά με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, δεν υπάρχει μεγαλύτερη.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Γραμμένος μετέβη στη ΓΑΔΑ και κατέθεσε στο πλαίσιο της δικογραφίας η οποία σχηματίστηκε μετά το αδιανόητο περιστατικό.