28 Απριλίου 2024

Κοροϊδεύει τον κόσμο ο Μητσοτάκης – Οργή σε όλη την Ελλάδα μετά από όσα είπε για ανεργία και μισθούς

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε το πρωί στην 30ή «Ημέρα Καριέρας» που διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στο λιμάνι του Πειραιά, με επίκεντρο τη γαλάζια οικονομία.


Σύμφωνα με όσα είπε ο προκλητικός Μητσοτάκης H ανεργία στη χώρα μας μειώνεται καθώς οι μισθοί αυξάνονται. Φυσικά αυτές οι δηλώσεις προκαλούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία η οποία υποφέρει από τις πολιτικές της διεφθαρμένης κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, τον υφυπουργό Βασίλη Σπανάκη και τον διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη, για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ΔΥΠΑ στην αγορά εργασίας. Επίσης, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με εκπροσώπους των περισσότερων από 70 επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην 30ή «Ημέρα Καριέρας», αναζητώντας προσωπικό για πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας στους κλάδους της γαλάζιας οικονομίας, καθώς και με ανέργους που αναζητούν εργασία και εργαζόμενους που επιθυμούν να αλλάξουν εργασία, οι οποίοι, μέσω των «Ημερών Καριέρας», μπορούν να έρθουν απευθείας σε επαφή με εργοδότες.

Αφού συνεχάρη τον διοικητή, και συνολικά τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, αλλά και το υπουργείο Εργασίας, για τις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει στον τομέα των ενεργητικών πολιτικών εργασίας, ο πρωθυπουργός ανέφερε σε δήλωσή του:

«Οι “Ημέρες Καριέρας” έχουν κατοχυρωθεί πια στη συνείδηση των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων ως ένας εξαιρετικά επιτυχημένος θεσμός. Είναι η 30ή αυτή, η οποία μάλιστα είναι αφιερωμένη στη γαλάζια οικονομία. Όπως είπατε, 70 επιχειρήσεις συμμετέχουν, παραπάνω από 1.000 θέσεις εργασίας προσφέρονται είτε για ανέργους είτε για εργαζόμενους που μπορεί να θέλουν να αλλάξουν απασχόληση, να έρθουν εδώ να συνομιλήσουν απευθείας με τις επιχειρήσεις, προκειμένου να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή για το εργασιακό τους μέλλον.


Καθώς η ανεργία στη χώρα μας πλέον μειώνεται και καθώς οι μισθοί αυξάνονται, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία η ευθυγράμμιση των δυνατοτήτων του εργατικού δυναμικού με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. Στον τομέα αυτό, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης παίζει έναν καθοριστικό ρόλο, όχι μόνο με δράσεις όπως οι Ημέρες Καριέρας αλλά και μέσα από προγράμματα κατάρτισης και επανεκπαίδευσης, μέσα από τις σχολές μαθητείας της ΔΥΠΑ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε, κυρίως στους νέους συμπολίτες μας, περισσότερες ευκαιρίες εργασίας και κυρίως πιο πολλές σταθερές, καλοπληρωμένες δουλειές.

Οπότε, συγχαρητήρια και πάλι για ακόμη μία πολύ όμορφη πρωτοβουλία. Εδώ θα είναι μέχρι το απόγευμα, αν κάποιοι δείτε αυτό το ρεπορτάζ και έχετε ενδιαφέρον να κατέβετε μέχρι τον Πειραιά, πραγματικά δεν θα χάσετε τον χρόνο σας».

Από την πλευρά του ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, επισήμανε: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή για τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης που ο πρωθυπουργός ήρθε σήμερα εδώ, στην 30ή “Ημέρα Καριέρας”. Είναι η τρίτη φορά, μάλιστα, που επισκέπτεται “Ημέρα Καριέρας”. Η σημερινή είναι αφιερωμένη στη γαλάζια οικονομία.


Εβδομήντα επιχειρήσεις με πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας αναζητούν προσωπικό και όποιος θέλει είτε να βρει δουλειά είτε να αλλάξει δουλειά και να δουλέψει στα επαγγέλματα της θάλασσας, μπορεί να έρθει σήμερα εδώ να μιλήσει με τις επιχειρήσεις.

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία οι “Ημέρες Καριέρας” για τη μείωση της ανεργίας και για να λύσουμε το πρόβλημα που υπάρχει στην αγορά εργασίας, με τις δυσκολίες σε εύρεση προσωπικού.

Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά τον πρωθυπουργό της χώρας για τη στήριξη του στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, για τη μεταρρύθμιση που κάνει η ΔΥΠΑ ώστε να γίνει ένας πραγματικός σύμμαχος για τις επιχειρήσεις και για το εργατικό δυναμικό της χώρας. Πρόεδρε, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές
«Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για καλές θέσεις εργασίας, για αμοιβές υψηλές, είναι το λιγότερο προσβλητικές. Γιατί ο ίδιος οδήγησε τους Έλληνες στη μετανάστευση και ο ίδιος έδωσε μισθούς πείνας στους Έλληνες», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Συμπλήρωσε ότι «είναι λογικό, λοιπόν, να μην ξέρει τι λέει αυτός για την εργασία, γιατί από εργασία ο ίδιος…ουδεμία!».


  Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε: «Έχουμε να πούμε τα εξής: Δίκιο έχει ο κ. Σαμαράς. Απλά, αργά, πολύ αργά, για την προδοσία της χώρας. Ο κ. Σαμαράς έχει ψηφίσει όλα όσα έχει φέρει ο κ. Μητσοτάκης. Όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές της ΝΔ. Είναι αργά λοιπόν για την προδοσία. Είναι αργά για δάκρυα κ. Σαμαρά».


  Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφερόμενος στην υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου και στα όσα κατήγγειλε σχετικά με τον θάνατο του πατέρα του, δήλωσε ότι «ακόμα και σε μία Αφρικανική χώρα, εάν βουλευτής της κυβέρνησης έλεγε ότι η μητέρα του έδωσε 500 ευρώ φακελάκι σε γιατρό, θα είχε παραιτηθεί ο υπουργός. Στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, και όπως κατήντησε την χώρα μας μπανανία, ούτε δηλαδή Αφρικανική χώρα, δεν παραιτείται κανένας».


  Τέλος, για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ Βίκυς Φλέσσα σχετικά με τα Τέμπη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, τόνισε ότι «από την ατομική ευθύνη των πολιτών, που ούρλιαζε ο πρωθυπουργός, φτάσαμε στην συλλογική ευθύνη της κ. Φλέσσα». Επισήμανε ότι «όχι κ. Φλέσσα, δεν τους κάψαμε όλοι μαζί. Τους έκαψε η ανικανότητα της ΝΔ και κυρίως η συγκάλυψη του εγκλήματος που επιχειρείτε εσείς και η ΝΔ. Πρέπει να πάνε όλοι στην φυλακή».


Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το "πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα" ακρίβειας»
«Στις 9 Ιουνίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία και τη διαφθορά του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Αγρίνιο.

      Ζήτησε απ' όλους τους πολίτες να σκεφτούν αν βελτιώθηκε η καθημερινότητά τους, τούς 10 μήνες που έχουν μεσολαβήσει από τις εθνικές εκλογές και την ευρεία εμπιστοσύνη που έδειξαν στη Νέα Δημοκρατία. «Είναι, λοιπόν, σημαντικό να στείλετε μήνυμα αποδοκιμασίας, αλλά και ένα δημιουργικό μήνυμα ψηφίζοντας ένα σοβαρό και αξιόπιστο κόμμα για να έχετε σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση μετά την 9η Ιουνίου, αλλά και ισχυρή κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές» πρόσθεσε ο Ν. Ανδρουλάκης.

      «Και στην ερώτηση "γιατί να μην ψηφίσουμε την παρέα του κ. Κασσελάκη;", η απάντηση είναι γιατί αυτή η παρέα περιφρονεί τις αρχές, τις αξίες και τις ιδέες της Αριστεράς. Είμαι σίγουρος ότι χιλιάδες Αριστεροί νιώθουν πολύ άβολα με αυτά που λέει και κάνει ο κ. Κασσελάκης. Πώς μπορούν να εμπιστευθούν την αξιωματική αντιπολίτευση σε κάποιον που ήταν υποψήφιος υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και ακραιφνής οπαδός του κ. Μητσοτάκη στη δημόσια αρθρογραφία του;» είπε απευθυνόμενος στους προοδευτικούς πολίτες.

      «Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε όσους υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον και υπηρετούν την εγχώρια ολιγαρχία για να έχουν προνομιακή σχέση με τα μίντια. Γιατί άκουσα τον πρωθυπουργό να αναφέρει σε μια συνέντευξή του προχθές, ότι έχουμε ελευθερία του Τύπου, εφόσον ο καθένας μπορεί να πει τη γνώμη του. Να του πούμε λοιπόν "ευχαριστώ", που μας επιτρέπει να λέμε τη γνώμη μας. Ναι, μπορούμε να λέμε τη γνώμη μας, αλλά στα κανάλια, τις εφημερίδες και τα sites διαβάζουμε μόνο την προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

      Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για «τη μεγαλύτερη ακρίβεια στην Ευρώπη. Κατάφερε ο κ. Μητσοτάκης να δώσει στην Ελλάδα το "πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα" ακρίβειας, καθώς τον Μάρτιο ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων ήταν υπερτετραπλάσιος σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

      Συμπλήρωσε ότι δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια γιατί δεν συγκρούεται η κυβέρνηση με τα ολιγοπώλια στις τράπεζες, στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στην ιδιωτική υγεία και έτσι την πληρώνει ο λαός.

      Αντέκρουσε το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι τυχόν μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, δεν θα περάσει στο ράφι. «Συνιστά ομολογία είτε ότι είναι ανίκανοι είτε ότι δεν έχουν τη διάθεση να ελέγξουν την κερδοσκοπία ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Να κάνετε ελέγχους και να βάζετε πρόστιμα, όπως στην Ισπανία, για να περάσει η μείωση του ΦΠΑ στην τιμή του προϊόντος» είπε χαρακτηριστικά.

      Αναφερόμενος στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε δηκτικά: «Κλαίει ο κ. Αυγενάκης για την αποτυχία του ΟΠΕΚΕΠΕ και επικαλείται το επιχείρημα ότι φταίει η Ευρώπη. Η Ευρώπη φταίει που άλλαξαν πέντε διοικητές του ΟΠΕΚΕΠΕ σε πέντε χρόνια ή η Νέα Δημοκρατία; Φταίει η Ευρώπη για το γεγονός ότι δεν πήρατε τις ενισχύσεις, όπως θα έπρεπε;».

ΠΗΓΗ https://periodista.gr/