28 Απριλίου 2024

Τάκης Λιδωρικιώτης / Μαζί τους φάγαμε!

 

Το «Μαζί τα φάγαμε!» υπήρξε το ρέκβιεμ Πάγκαλου αλλά φαίνεται πως το ζήλεψε η κ Βίκυ Φλέσσα λέγοντας: «Μαζί τους φάγαμε!», για τα θύματα των Τεμπών. Τα μεγέθη δυσανάλογα κι οι καιροί διαφορετικοί αλλά το κοινό στοιχείο είναι η ανθρώπινη οίηση.

Αυτή που κάνει κάποιον να πιστέψει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί την οξυδέρκεια του ή άλλες υπαρκτές δεξιότητες του, προκειμένου να μανιπουλάρει υποθέσεις θηριωδών διαστάσεων. Και φυσικά το μόνο που καταφέρνει, παριστάνοντας τον αδίστακτο «μυαλοπώλη», είναι να διασύρει μια διαδρομή που δεν ήταν πάντα για πέταμα.

Η κ. Φλέσσα είχε όλα τα προμηνύματα μετά το πρώτο ατόπημα της στα Γιάννενα, όταν θέλησε να διακοσμήσει τον μητσοτακισμό της με λαογραφικά σχόλια για την αντιμετώπιση του βιώματος του Χάρου από τον ελληνικό πολιτισμό. Αντί όμως να βάλει μυαλό, έστειλε εξώδικα σε όσους της επισήμαναν την ύβρι και συνέχισε. Η επίκληση μάλιστα της δεοντολογίας για μια πρακτική τύπου «Ομάδα Αληθείας», εκ μέρους μιας συνυποψήφιας του κ Μουρούτη, προκάλεσε καγχασμό.

Καιρός φέρνει τα λάχανα
Η κ Βασιλική Φλέσσα θα έπρεπε να αρκεστεί στην θέση της πρώτης επιλαχούσας του ευρωψηφοδελτίου ΝΔ του 2019, του ενδόξου τότε Αντισύριζα μετώπου, όταν κατέθεσε την δική της σεμνή συμβολή στο φαινόμενο. Θα πει κανείς ότι ως επιλαχούσα δεν αποζημιώθηκε ουδόλως ενώ είδε άλλους μη εκλεγέντες, ακόμη και υποδεέστερους αυτής, να υπουργοποιούνται (Αμυράς, Καιρίδης). Επιπλέον, η φιλόλογος-τηλεπερσόνα ίσως να τα κατάφερνε πράγματι καλύτερα από την Ασημακοπούλου, τον Κύρτσο, τον Ζαγοράκη κλπ.

Αποδείχθηκε όμως και στην περίπτωση της ότι η μεταμόσχευση από την μικρή οθόνη στο μεγάλο παζάρι της πολιτικής, δεν είναι και το πιο ασφαλές μονοπάτι. Στην Ευρωβουλή η καλλίπυγος Εύα του MEGA και του ΠΑΣΟΚ υπήρξε το πιο ακραίο παράδειγμα αλλά η Θεσσαλονίκη, το ΠΑΣΟΚ και το MEGA μας έδωσαν επίσης και την κ Μαρία Σπυράκη (3η το 2019). Είναι άραγε δίκιο ότι τώρα πλέον οι σοβαρές κυρίες Φλέσα και Σπυράκη, αποτελούν νεροκουβαλήτριες στον μύλο του ελαφροτάτου Αυτιά, της κ Μελέτη με την «ηλίαση» και του αχρειο-μαρξιστή Τσιόδρα;

Θα είναι άραγε κι αυτή η νέα φουρνιά δημοσιογράφων, «πολιτικοί» μιας χρήσης; Κι αν τυχόν είναι θα το καταλάβουν να φύγουν μόνοι τους εγκαίρως; Ίσως να ζητάμε πάρα πολλά … Θυμιζω ότι δεν το κατάλαβε ούτε ο κ Σταύρος Θεοδωράκης, θύμα κι αυτός του συνδρόμου μιας χρήσης αλλά στο επίπεδο του πολιτικού αρχηγού.

Τέλος ως συνήθως, αποδείχτηκαν αστείες οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να τους μιμηθεί. Στην περίπτωση Παπανώτα ο δημοσιογράφος δεν είχε ούτε καν την μια του ευκαιρία, προτού θυσιαστεί στις ανάγκες οικοδόμησης του αρχηγικού προφίλ.

Παρακμή
Μπορεί κάποιος να πει ότι το φαινόμενο της μαζικής, εφ’ άπαξ εργαλειοποίησης αφορά ευρύτερα σε ανθρώπους που χρησιμοποιούνται ως καταγεγραμμένες δημόσιες εικόνες κι όχι αποκλειστικά στους τηλεοπτικούς αστέρες. Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να ερμηνευτεί στον αξιέπαινο κ Κιμπουρόπουλο, το τι σφάλμα έκανε κι οι εκλογείς από το ρεκόρ των 420.000 σταυρών τον καταδικάζουν τώρα σε αφάνεια. Επίσης ας εξηγηθεί στους Ζαγοράκη – Πατουλίδου γιατί οι μετακινούμενες δάφνες του Πύρρου Δήμα είναι διαρκείας κι οι δικές τους όχι.

Είναι ευδιάκριτος ένας έντονος αθηνοκεντρισμός στις τωρινές κυβερνητικές επιλογές. Βορείως του Σχηματαρίου δεν διαφαίνεται πιθανότητα εκλογής ευρωβουλευτού, βάσει Opinion polls. Το κρατίδιο του Κολωνακίου φαίνεται να ελέγχει ζηλότυπα τον δρόμο προς το Στρασβούργο.

Βέβαια κι η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Βορρά, διαχρονικά, θα έπρεπε ν’ αποτελέσει αντικείμενο μιας διατριβής, δεδομένου ότι αντιμετωπίζεται διαρκώς με τον εξ Αθηνών ορισμό κάποιας «αντιβασιλείας» που αλλάζει μεν ως πρόσωπο αλλά ουχί ως μέθοδος ή αποτέλεσμα. Έτσι, σε 4-5 περιφέρειες της ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπεται ότι θα τερματίσει τέταρτος αλλά δεν δείχνει να πολυενοχλείται. Αντιθέτως μια κάποια προσπάθεια περί την Μακεδονία διακρίνει κανείς στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα;
To email σας
ΕΓΓΡΑΦΗ
* κάνοντας εγγραφή στο newsletter συμφωνείτε με τους όρους χρήσης της υπηρεσίας Moosend
Η κυριότερη όμως ένδειξη παρακμής είναι ποιοτική, στο θέμα αφίξεων κι αναχωρήσεων. Ο Αυτιάς που το 2019 απορρίφθηκε ως ανυπόφορα λαϊκιστής, κατέστη τώρα περιζήτητος σεξιστής με την βούλα του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Η λεξιλαγνεία της κ Φλέσα φαίνεται ότι επισκιάστηκε από την σκέτη λαγνεία της κ Μελέτη. Μπήκε ο Μπελέρης, ώστε να ξεγελάσουν τους ακροδεξιούς κατά Χριστοφιλοπούλου κλπ. Τους άλλους μισούς τους γκουγκλάρω. Που να χαθήκανε άραγε Τατσόπουλοι, Χωμενίδηδες, Αρίστοι, Ψαριανοί, Πανούτσοι ή έστω μια Παναγιωταρέα;

Από διανόηση πάπαλα ή το πήρε πάνω του πλέον ο λόγιος Άδωνις; Μύρισε θυμάρι και βασιλικός…

ΠΗΓΗ https://tvxs.gr/