28 Απριλίου 2024

Πρώτη φορά η δικαστική εξουσία τοποθετείται με ξεκάθαρο τρόπο

 

Ο νομικός και πληρεξούσιος δικηγόρος της εν λόγο προσφυγής για τους εγκαλούντες Παύλο Ασλανίδη και Χρήστο Κωνσταντινίδη, Γιώργος Ηλιόπουλος, του οποίου ο γιος επίσης επέβαινε στο μοιραίο τρένο και ευτυχώς σώθηκε, σχολιάζει μέσω του documentonews.gr τις νέες εξελίξεις.
«Είναι η πρώτη φορά που σε τόσο υψηλόβαθμο επίπεδο και με γνώμη κύρους τοποθετείται η δικαστική εξουσία με ξεκάθαρο τρόπο, καταδικαστικά για τα ντροπιαστικά γεγονότα εκείνων των ημερών. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει οτι αφενός αναλαμβάνει τις ευθύνες της και αφετέρου ότι είναι έτοιμη να ασκήσει τις δέουσες διώξεις κατά όλων εκείνων που καταχράστηκαν και σφετερίστηκαν την εξουσία που τους ανατέθηκε για να παρεμποδίσουν την απονομή της Δικαιοσύνης, θέτοντας σε κίνδυνο τους συνταγματικούς θεσμούς.


Αναμένουμε την άσκηση κακουργηματικών διώξεων με γνώμονα κυρίως το άρθρο 134 ΠΚ. Αυτοί που προσωπικά ευθύνονται για το αδιανόητο έγκλημα να καούν ζωντανοί 30 επιβάτες είναι αυτοί που επιδίωξαν την αλλοίωση των στοιχείων στο πεδίο του εγκλήματος για να μην αποκαλυφθούν. Είναι οι ίδιοι διεφθαρμένοι εθνικά ανάξιοι διαχειριστές της εκτελεστικής εξουσίας που ούτως ή άλλως ευθύνονται για το αδιανόητο έγκλημα να μην υπάρχει ούτε ένα ενεργό σύστημα αποτροπής των ολέθριων συνεπειών του αναπόφευκτου στατιστικά ανθρώπινου σφάλματος.
Αποτέλεσμα αυτής της συνειδητής επιλογής ήταν να δολοφονήσουν 57 ανθρώπους. Επιπλέον είναι υπόλογοι και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας από ενδεχόμενο δόλο και του συνόλου των υπολοίπων 300 επιβατών που επιβίωσαν με μικρότερα ή μεγαλύτερα τραύματα τα όποια θα τους ταλαιπωρούν δια βίου. Για να μην συμβεί αυτό άλλωστε δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια για τις υποδομές στο σιδηρόδρομο αλλά αντί να αυξηθεί η ασφάλεια αυξήθηκε ιλιγγιωδώς το παράνομο κέρδος.
Κανένας Έλληνας πολίτης δεν πρέπει να επιτρέψει την διαφυγή τους από τις συνέπειες που τους επιφυλάσσει η Νέμεσις. Αντίθετα με όσα υπαγορευμένα διατείνονται διάφορες καρικατούρες της τηλεοπτικής παρακμής, που αποτολμούν να εκτίθενται ως υποψήφιοι για το ευρωκοινοβούλιο, “αυτά τα παιδιά δεν τα σκοτώσαμε όλοι μαζί” αλλά θα ευθυνόμαστε συλλογικά για την απαξίωση της μνήμης τους εάν δεν απαιτήσουμε και δεν επιβάλουμε την παραδειγματική τιμωρία αυτών που το έπραξαν».