1 Απριλίου 2024

Το ΠΑΣΟΚ «καρφώνει» Μητσοτάκη για τις προσπάθειες κατευνασμού «οικονομικών συμφερόντων» Νέο κύκλο αντιδράσεων από την αντιπολίτευση έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα δύο κυριακάτικων εφημερίδων για την προσπάθεια του Μαξίμου να έρθει σε συνεννόηση με τον μεγαλοεπιχειρηματία και ιδιοκτήτη της Alter Ego, Βαγγέλη Μαρινάκη, μέσω της συζύγου του πρωθυπουργού, σχετικά με τη συνάντηση των συνεργατών του πρωθυπουργού μαζί του.

Το ένα δημοσίευμα διέψευσε και ο Β. Μαρινάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις δηλώσεις του προσπαθεί να πείσει ότι δεν έχει εξαρτήσεις και ότι «κυβερνά μόνος του».

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μιλά για «επιβεβαίωση παραμάγαζων εξουσίας», και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωσή του ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, που αναγκάστηκε να παραιτήσει δύο πολύ στενούς συνεργάτες του (Γιάννης Μπρατάκος και Σταύρος Παπασταύρου), μετά τη συνάντηση που είχαν με τον μεγαλοεπιχειρηματία, παρά το γεγονός ότι γνώριζε για τη συνάντηση.

Και σημειώνει:

«Όταν την Τετάρτη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, έθεσε στην Ολομέλεια ζήτημα για τη συνάντηση δύο Υπουργών με επιχειρηματία, ο οποίος καταγγέλθηκε από την κυβέρνηση ότι απεργάζεται την αποσταθεροποίησή της, ο μεν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης μίλησε για "κοινωνική επίσκεψη" και ο Υπουργός Επικράτειας Α. Σκέρτσος για "μυθεύματα".

Λίγες ώρες αργότερα ο Πρωθυπουργός τους εξανάγκασε σε παραίτηση».

Και προσθέτει: 

«Μετά από την παρέλευση τριών εικοσιτετραώρων από την πρόταση δυσπιστίας, η κυβέρνηση θα μας απαντήσει για την ταμπακιέρα;

Πήγαν ή όχι να καπνίσουν την πίπα της ειρήνης με τα οικονομικά συμφέροντα;»