3 Απριλίου 2024

Μιλένα Αποστολάκη: Bαφτίζετε επενδυτές όσους αγοράζουν ακίνητα με golden visa, μόνο που δεν είναι

 

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Μιλένα Αποστολάκη κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την φορολόγηση των πολυεθνικών επιχειρήσεων.
«Αντί να βαυκαλίζεστε λοιπόν ότι φέρνετε ξένους επενδυτές, ασχοληθείτε με το πώς θα λύσετε το πρόβλημα στέγασης που συνδέεται με το μέγιστο εθνικό ζήτημα της χώρας, το δημογραφικό» σημείωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη.

«Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης πέντε χρόνια τώρα έχει ως δομικό χαρακτηριστικό τη μεγέθυνση των ανισοτήτων. Αν θα έπρεπε να συνοψίσουμε το δόγμα Μητσοτάκη που οδηγεί στη διεύρυνση των ανισοτήτων θα λέγαμε ότι είναι η ακύρωση του παρεμβατικού και ελεγκτικού ρόλου του κράτους, με στόχο την ασυδοσία των υπερκερδών. Έτσι οι πλούσιοι γίνονται πολύ πλουσιότεροι και τα μεσαία και χαμηλά στρώματα φτωχοποιούνται και περιθωριοποιούνται» σημείωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, η Μιλένα Αποστολάκη υπογράμμισε πως «η πολιτική της Golden Visa που υλοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένα εργαλείο που υπηρετεί αυτή την οικονομική πολιτική, ασφαλώς όχι το πιο σημαντικό.

Υπάρχουν σημαντικότερες πολιτικές ως προς τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως η ανοχή απέναντι στην αισχροκέρδεια και την ακρίβεια, η ανοχή απέναντι στην απληστία τραπεζών και ολιγοπωλίων, η πολιτική εξόντωσης των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρήσεων» και πρόσθεσε πως «η golden visa είναι ένας ακόμη μοχλός για την αύξηση των ανισοτήτων, καθώς οξύνει το στεγαστικό πρόβλημα δημιουργώντας πλέον συνθήκες αποκλεισμού για ευρύτατα στρώματα και κυρίως τους νέους».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην πλευρά της κυβέρνησης λέγοντας πως «βαφτίζετε επενδυτές όσους αγοράζουν ακίνητα με golden visa, μόνο που δεν είναι. Δεν φέρνουν επενδύσεις, αλλά κεφάλαια άγνωστης συνήθως προέλευσης, όπου ο κίνδυνος ξεπλύματος, διαφθοράς και φοροαποφυγής είναι προφανώς υπαρκτός.

Οι έχοντες που πουλάνε γίνεται βέβαια πλουσιότεροι, αλλά δεν παράγεται τίποτα απολύτως, δεν υπάρχει προστιθέμενη αξία, δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας, μεγεθύνεται το πρόβλημα στέγασης και μειώνεται η ελληνόκτητη περιουσία».

«Η χρυσή Βίζα μπορεί να μετατρέπεται σε πλατινένια με τις ρυθμίσεις σας, όμως τα ενοίκια και τα στεγαστικά δάνεια του αδύναμου πολίτη παραμένουν χρυσά. Αντί να βαυκαλίζεστε λοιπόν ότι φέρνετε ξένους επενδυτές, ασχοληθείτε με το πώς θα λύσετε το πρόβλημα στέγασης που συνδέεται με το μέγιστο εθνικό ζήτημα της χώρας, το δημογραφικό. Ασχοληθείτε με το πώς θα τιθασεύσετε την ακρίβεια που φτωχοποιεί και περιθωριοποιεί τα μεσαία και χαμηλά στρώματα» τόνισε η Μιλένα Αποστολάκη.