15 Μαρτίου 2024

Τo «Mισέλ – Gate» τραυμάτισε τη ΝΔ: Το «damage control» και οι δυο καρατομήσεις - Όλο το παρασκήνιο

 

Ο Μητσοτάκης αποφάσισε την έξοδο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ψηφοδέλτιο. Η «λύση της απόσυρσης».
Μπορεί η κυβέρνηση να λέει πως η διαρροή των email των αποδήμων προς την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου «δεν σχετίζεται επ’ ουδενί χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών στην επιστολική ψήφο» και πως «έχει γίνει τον Μάιο του 2023 επί της υπηρεσιακής κυβέρνησης», ωστόσο αυτό δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα «damage control».

Η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση της διαρροής των email τραυμάτισε για τα καλά την «προστατευμένη» εικόνα της κυβέρνησης και μάλιστα σε μια ιδιαίτερη στιγμή, λίγο πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Στην πραγματικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον οποίο ανήκει αποκλειστικά η απόφαση για το «κόψιμο» της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, αποδέχεται με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων είναι έρμαια στις διαθέσεις οποιουδήποτε έχει πρόσβαση σε αυτά.

Πώς αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί η αποπομπή του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΣ, Μιχάλη Σταυριανουδάκη και η αντίστοιχη του Γραμματέα Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Θεοδωρόπουλου;

Κι αυτό ενώ μόλις πριν δύο μήνες θεσπίστηκε η επιστολική ψήφος.

Ο πρωθυπουργός επιχειρώντας να βάλει τέλος στον σάλο που προκάλεσε η υπόθεση – και στις εσωκομματικές αντιδράσεις από συνυποψηφίους της ευρωβουλευτή – αποφάσισε να τερματίσει την υποψηφιότητα της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, προκρίνοντας τη «λύση της απόσυρσης». Ότι, δηλαδή, αποσύρεται η ευρωβουλευτής από τη μάχη των ευρωεκλογών. Επειδή είναι «πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη της για την Ελλάδα» ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως δεν θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία αν το θέμα δεν ξεκαθαρίσει πλήρως.

Βέβαια, στις δύο τελευταίες τηλεοπτικές της εμφανίσεις, απολογούμενη για το θέμα, τα όσα είπε όχι μόνο δεν πλησιάζουν τα παραπάνω, αλλά επιχείρησε να βγει κι από πάνω. Έχοντας ως συμμάχους τη Νίκη Κεραμέως και τον Παύλο Μαρινάκη, οι οποίοι επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα. Όπως άλλωστε και ο Άδωνις Γεωργιάδης.


ΠΗΓΗ https://www.ieidiseis.gr/