29 Μαρτίου 2024

«Σε γνώση του πρωθυπουργού» η συνάντηση Παπασταύρου - Μπρατάκου με Β. Μαρινάκη

 

 Σε συνεννόηση μαζί του, αποπομπή που δεν τήρησε τον κανόνα “δεν πυροβολούμε τον αγγελιοφόρο”». ,που συμμετείχαν σε εκδήλωση σε σπίτι, έφερε θύελλα αντιδράσεων
Πανικό δείχνουν οι καρατομήσεις του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γιάννη Μπρατάκου, και του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου. 

Οι δύο άνδρες παραιτήθηκαν λίγο πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβει στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας της αντιπολίτευσης -η οποία απορρίφθηκε με 159ψήφους- μετά τις αποκαλύψεις για την κρυφή τους συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη την περασμένη Κυριακή. 

Η χθεσινή απόφαση δύο από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει την πάγια τακτική του να μεταθέτει τις ευθύνες στους εξ απορρήτων του, όταν βρίσκεται έκθετος ο ίδιος (Βλ. «Οι "αναλώσιμοι" του Μαξίμου και η διαπλοκή»).

Στην ομιλία του έβαλλε κατά του συγκροτήματος Μαρινάκη, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με το πρωτοσέλιδο του «Βήματος» για την «μονταζιέρα» στις ηχογραφημένες συνομιλίες, λέγοντας ότι κυβερνά «ο κυρίαρχος λαός και όχι τα φουσκωμένα πορτοφόλια και αν νομίζουν κάποιοι ότι όλοι και όλα είναι εξαγοράσιμα είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αν κάποιος εκδότης, μεγαλοεπιχειρηματίας, έχει πολιτικές βλέψεις ας εμφανιστεί ανοιχτά».

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον όμιλο δια χειρός του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στο editorial του in.gr, όπου έγραψε ότι «δεν είναι τυχαίο, ότι όλη αυτή η στάση του πρωθυπουργού προκαλεί μια ανησυχία ακόμη και στο εσωτερικό της ίδιας της κυβέρνησης, που έκπληκτη είδε, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, την αποπομπή από την κυβέρνηση δύο υπουργών επειδή πήγαν σε κοινωνική εκδήλωση προφανώς σε γνώση του πρωθυπουργού και σε συνεννόηση μαζί του, αποπομπή που δεν τήρησε τον κανόνα “δεν πυροβολούμε τον αγγελιοφόρο”».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση μομφής υποστηρίζει πως «μια πραγματικά ισχυρή κυβέρνηση δεν θα φοβόταν την από κοινού με την αντιπολίτευση διερεύνηση της υπόθεσης». «Τα “συμφέροντα” που δεν κατονομάζει ο πρωθυπουργός δεν κρύβονται, ούτε χρειάζονται κανέναν πληρεξούσιο. Εχουν εμφανιστεί, έχουν «μετρηθεί» σε εκλογές και το 2014 (με Μιχαλολιάκο) και το 2019 (με Βλαχάκο) και βγήκαν Νικητές απέναντι σε πολύ προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, που στήριζαν πρωθυπουργοί, όπως ο κ. Σαμαράς και ο κ. Μητσοτάκης» καταλήγει το κείμενο. 

ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/