16 Μαρτίου 2024

«Σε δύο εβδομάδες οι υπογραφές για το υδατοδρόμιο της Χίου» Η Σάμος απουσιάζει γενικά!!!


 Στην ειδική συνεδρίαση απολογισμού της δημοτικής αρχής Μαλαφή, βρέθηκε το θέμα του υδατοδρομίου της Χίου, με τον πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παντελή Λεγάτο, να απαντά ότι έχει ήδη δοθεί έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας για τα υδατοδρόμια Ψαρών και Οινουσσών ενώ απομένει μόνο η έγκριση για το υδατοδρόμιο της Χίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Λεγατος, εκκρεμούσε μία διόρθωση για τη χωροθέτηση υδατροδρομίου στη Χίο, η οποία αποστάλθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας με αποτέλεσμα σε δύο εβδομάδες από τώρα, να αναμένεται η έκδοση Κ.Υ.Α. για την οριστική άδεια των υδατοδρομίων σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες.
Αναφορικά με τις επισκευαστικές εργασίες στον νότιο λιμενοβραχίονα μετά την πρόσκρουση πλοίου, ο κ. Λεγάτος, επεσήμανε ότι  η ναυτιλιακή εταιρεία έχει αναλάβει την ευθύνη και πλέον το θέμα επεξεργάζεται από την ασφαλιστική εταιρεία.

«Προχθές μας παραδόθηκε η μελέτη από την εταιρία «Τρίτων Σύμβουλοι Μηχανικοί», ώστε να προχωρήσουμε. Αυτή η μελέτη είναι ήδη στα χέρια της Τεχνικής Υπηρεσίας. Είμαστε ουσιαστικά έτοιμοι για να προκηρύξουμε το έργο. Η υλοποίηση του έργου θα γίνει με όλες τις νόμιμες διαδικασίες», κατέληξε ο κ. Λεγάτος.

  ΠΗΓΗ  https://www.politischios.gr/