24 Μαρτίου 2024

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου / Έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων στη ΝΔ - Ζήτησε να μη διαγραφούν κρίσιμα στοιχεία Ιδιαίτερη σημασία έχει το αίτημα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να μην πειραχτούν τα καταγραφικά δεδομένων έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα
Ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο με τη μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ξεκινάει έρευνα στη Νέα Δημοκρατία. Είχε προηγηθεί επίσκεψη κλιμακίου της ανεξάρτητης αρχής στο υπουργείο Εσωτερικών την περασμένη Τετάρτη, σε μία υπόθεση που αγγίζει πλέον το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», το μεσημέρι της Παρασκευής, με αλληλογραφία του επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνου Μενουδάκου, ενημερώθηκαν τα αρμόδια στελέχη του κόμματος στη Διεύθυνση Πληροφορικής, ότι η Αρχή εκκινεί σχετική έρευνα, ζητώντας να μη διαγραφούν κρίσιμα δεδομένα καταγραφής των πληροφοριακών συστημάτων της και να απαντηθούν γραπτώς ερωτήσεις σχετικές με την κατοχή και διαχείριση βάσεων δεδομένων αποδήμων, υπό το πρίσμα του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Ιδιαίτερη σημασία έχει το αίτημα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να μην πειραχτούν τα καταγραφικά δεδομένων έως ότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι απαντήσεις αναμένονται τις προσεχείς ημέρες.

Για την ώρα στο επίκεντρο έχουν βρεθεί ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Θεοδωρόπουλος, αμφότερα στελέχη που αποπέμφθηκαν μετά τον σάλο. Ωστόσο, όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές - σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα της Δικαιοσύνης - «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και στο μικροσκόπιο από την πρώτη στιγμή έχουν μπει όλα τα πιθανά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της διαρροής e-mails από το υπουργείο Εσωτερικών, είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη τουλάχιστον 30 απόδημοι, που είδαν τα προσωπικά τους δεδομένα να γίνονται βορά στις πολιτικές βλέψεις της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου έχουν καταθέσει αγωγή κατά του υπουργείου Εσωτερικών

ΠΗΓΗ ΕΦΣΥΝ