2 Μαρτίου 2024

Με ποια αξιοπιστία, κα Κεραμέως, θα εφαρμόσετε την επιστολική ψήφο;

 

Η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των αποδήμων στην ευρωεβουλεύτρια της ΝΔ, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, για να εξυπηρετήσει την προεκλογική της εκστρατεία. 


📍 Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά τις υποκλοπές και τα ψηφίσματα καταδίκης του Ευρωκοινοβουλίου για την απαξίωση του κράτους δικαίου, συνεχίζει τώρα με τη  διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων πολιτών του Εξωτερικού. 
📍 Να απαντήσει άμεσα η Υπουργός κα Κεραμέως για τη συγκεκριμένη διαρροή, καθώς και για τα κενά ασφαλείας στη διακίνηση των προσωπικών δεδομένων. Να απαντήσει αν αδυνατεί να ελέγξει τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας, που χρησιμοποιεί αθέμιτα και αντιδημοκρατικά μέσα σε εκλογικές διαδικασίες, και την καλούμε να αποδώσει άμεσα ευθύνες στα εμπλεκόμενα πρόσωπα.  
 🔴 Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δικαιωνόμαστε δυστυχώς για την κριτική που ασκήσαμε στη συζήτηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, όπου αναδείξαμε τους κινδύνους ασφαλείας του συστήματος, καθώς και το υποκριτικό ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για τους αποδήμους. Διεκδικούμε την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας και τη διασφάλιση του κύρους των ευρωεκλογών!