27 Μαρτίου 2024

Κάνει τον ανήξερο, εμπαίζει για την τραγωδία ο Τριαντόπουλος

 

Πώς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απέφυγε να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα για την εμπλοκή του στο μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας.
Δεύτερη ημέρα σφοδρής σύγκρουσης στην Ολομέλεια για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών και την… τιμητική του είχε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στο θέμα του μπαζώματος του χώρου όπου σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, επέλεξε να κάνει τον ανήξερο και να προβάλει νέο αφήγημα για την σκοτεινή αυτή υπόθεση.

Κατά τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος ήταν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ όταν συνέβη το δυστύχημα, απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα του Διονύση Καλαματιανού, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιχείρησε να αλλάξει δικές του παλαιότερες δηλώσεις που έκαναν λόγο για «αποκατάσταση του χώρου της τραγωδίας». 

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής σημείωσε πως εκείνος επέλεξε να απαντά θεσμικά στη Βουλή,  και προσφέροντας ένα νέο αφήγημα υποστήριξε «βρέθηκα στη Λάρισα λίγες μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα την κρατική αρωγή, βρέθηκα για τον συντονισμό της κρατικής βοήθειας και της στήριξης στις οικογένειες των θυμάτων, βρέθηκα ως μέλος κυβερνητικού κλιμακίου με άλλους αρμόδιους γ.γ. και σε συνεργασία με άλλους υπουργούς και υφυπουργούς και επισκεπτόμουν τη Λάρισα τις επόμενες λίγες ημέρες για τον συντονισμό της κρατικής βοήθειας. Ασχοληθήκαμε με διαφορά διαχειριστικά ζητήματα εκείνων των τραγικών ημερών, όπως μεταξύ άλλων η φιλοξενία των οικογενειών, η συνεργασία αυτών με δομές και υπηρεσίες, η υποστήριξη από ειδικούς, η παρακολούθηση της εξέλιξης των διασταυρώσεων και των αναγνωρίσεων, η συνεργασία στις δύσκολες διαδικασίες που ακολούθησαν τις αναγνωρίσεις των θυμάτων».

Συνέχισε, μάλιστα, τον εμπαιγμό ισχυριζόμενος «άλλο η κρατική αρωγή, άλλο η πολιτική προστασία. Η πολιτική μου παρουσία είχε στόχο να συντονίσω την κρατική βοήθεια και, επίσης, να ενημερώνω όποτε χρειάστηκε για την εξέλιξη της συλλογικής προσπάθειας, όπως έγινε με συνεντεύξεις εκείνες τις ημέρες». 

«Θέλω να υπογραμμίσω ξανά, δεν υπήρχαν εντολές, υπήρχαν πρωτόκολλα και προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν συμμετείχα στις συνεδριάσεις του ΣΟΠΠ. Το γνωρίζετε κύριοι συνάδελφοι, αλλά δεν το αναφέρετε. Δεν βλέπω να αναπαράγονται οι ξεκάθαρες τοποθετήσεις των εμπλεκομένων. Δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του πρώην περιφερειάρχη, το γνωρίζετε και ούτε αυτό το αναφέρετε» κατέληξε ο κ. Τριαντόπουλος.

ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/