27 Μαρτίου 2024

Ήρθε η ώρα να απολογηθεί Ο Κ. Μητσοτάκης αυτή τη φορά θα ανέβει στο βήμα της Βουλής για να δώσει τις εξηγήσεις που πίστεψε ότι δεν θα δώσει ποτέ
Οπρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να απολογηθεί για τα σκάνδαλα των υποκλοπών και των προσωπικών δεδομένων, πρωτίστως δε για τις εγκληματικές παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών και στην επιχείρηση συγκάλυψης που ακολούθησε. Ο Κ. Μητσοτάκης αυτή τη φορά θα ανέβει στο βήμα της Βουλής για να δώσει τις εξηγήσεις που πίστεψε ότι δεν θα δώσει ποτέ. Απέφυγε να δώσει λόγο, όπως κάθε υπεύθυνος αρχηγός κυβέρνησης, για όσα συνέβησαν στη θητεία του.

 Για όλα πάντα υπήρχε μια εύκολη δικαιολογία και, φυσικά, έφταιγε και η κυβέρνηση του… ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αλήθεια ότι το εκλογικό σώμα δεν έδειχνε να ενοχλείται από τα μεγάλα αυτά θεσμικά ατοπήματα. Να, όμως, που η κοινωνία δεν κατάπιε και το έγκλημα των Τεμπών.

Αυτή τη φορά ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να συγκαλύψει την καταπάτηση κάθε κανόνα δικαίου και κάθε βασικής λειτουργίας του κράτους. Τα προηγούμενα χρόνια συσπείρωσε γύρω από την εξουσία την πλειοψηφία στο όνομα της διάσωσης του κράτους, της ασφάλειάς του και της συνοχής. Είναι πλέον ο ίδιος που με τις πράξεις του αμφισβήτησε το δικό του πολιτικό οικοδόμημα: υποκλοπές, Predator, παράνομη αξιοποίηση προσωπικών δεδομένων από το ίδιο το κόμμα του, τη Ν.Δ., για τις εκλογές, συνεργασία με τεχνολογικούς κολοσσούς επεξεργασίας δεδομένων χωρίς εξηγήσεις... Για να έρθουν η συγκάλυψη, η μονταζιέρα συνομιλιών μαζί με το μπάζωμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε εκλογικές διαδικασίες με το αφήγημα του ισχυρού κυβερνήτη που καταπολεμά τον λαϊκισμό, τους μπαχαλάκηδες, που στηρίζει το έθνος και την πατρίδα, που λαμβάνει μέτρα υπέρ των επενδύσεων. Πρώτη φορά, όμως, μετά το 2019 βρίσκεται ενώπιος ενωπίω τόσο ευδιάκριτα με τα ανομήματά του. Η συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού αυτή τη φορά έχει μεγάλες ρωγμές.

Οι 70 ημέρες ως τις ευρωεκλογές είναι κρίσιμες από κάθε άποψη. Δύσκολο, πάντως, να αναλάβει το ρίσκο να κάνει αυτό που του ζητά ο Στ. Κασσελάκης, να πάει σε εθνικές εκλογές για να αποδοθούν ολοκληρωμένα οι πολιτικές ευθύνες.

ΠΗΓΗ https://www.avgi.gr/