27 Μαρτίου 2024

Χωρίς φρένο η κοροϊδία Καραμανλή για Τέμπη: «Καταθέστε αίτημα Προανακριτικής, δεν θα κρυφτώ», αλλά τον Νοέμβριο κρύφτηκε

 

Μπορεί τον Νοέμβριο να μη συναίνεσε στα αιτήματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής με βάση την έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 που εντόπισε ισχυρές ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικής απιστίας, σήμερα όμως ο Κώστας Καραμανλής κάλεσε τη μειοψηφία να καταθέσει πρόταση σύστασης Προανακριτικής για την τραγωδία των Τεμπών διότι, όπως ανέφερε, δεν κρύβεται και δεν θα κρυφτεί πίσω από καμία βουλευτική ασυλία.

«Έλαβα απόφαση να τοποθετούμαι αποκλειστικά και μόνο θεσμικά. Από τον Οκτώβριο είχα ζητήσει να κατατεθεί πρόταση σύστασης Προανακριτικής για τα Τέμπη» είπε τη στιγμή που τον επόμενο μήνα από το ορόσημο που έθεσε ο ίδιος αρνήθηκε να συσταθεί Προανακριτική για τη διερεύνηση της σύμβασης 717 μετά το πόρισμα της ευρωπαίας εισαγγελέα που συσχετίστηκε με τη δικογραφία του εγκλήματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας από τον εφέτη – ανακριτή Λάρισας.
«Δηλαδή, να συνταχθεί κατηγορητήριο για να δούμε εδώ αν και ποια βάση έχει. Εδώ στη Βουλή, όχι στα λαϊκά δικαστήρια της τηλεόρασης και στα σοσιαλ μίντια. Δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία».

ΠΗΓΗ https://www.documentonews.gr/