27 Μαρτίου 2024

Τζαβάρας για Καραμανλή: «Να συγκροτηθεί Προανακριτική Επιτροπή και να τον στείλει στον φυσικό δικαστή»

 

Την ανάγκη της απόλυτης διαλεύκανσης της υπόθεσης της τραγωδίας των Τεμπών, τόνισε σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για την κυβερνητική διαχείριση.

«Έχει οδηγηθεί σε κόμπο η τραγωδία των Τεμπών»
Όπως χαρακτηριστικά είπε «η κατάσταση σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών έχει οδηγηθεί σε κόμπο. Δεν υπάρχει περιθώριο να μην ενεργοποιηθούν οι διατάξεις για την έρευνα- εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις- για την άσκηση ποινικής δίωξης πολιτικού προσώπου. Πρέπει να συγκροτηθεί Προανακριτική Επιτροπή και να στείλει στον φυσικό δικαστή τον κ. Καραμανλή, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά»


.«Η μία όψη του νομίσματος το ανθρώπινο λάθος»
Παράλληλα, ο κ. Τζαβάρας σημείωσε ότι «αυτή η προσπάθεια να αποδοθεί η τραγωδία των Τεμπών μόνο σε ανθρώπινο λάθος είναι η μια όψη του νομίσματος. Η υπερβολική προβολή αποκρύπτει την άλλη πλευρά , της παράλειψης όλων όσων είχαν νομική υποχρέωση να έχουν κάνει όλα όσα έπρεπε για να μη φτάσουμε στο δυστύχημα. Πέρα από το ανθρώπινο λάθος, το Υπουργείο, ο ΟΣΕ, οι αρμόδιοι, είχαν στη διάθεσή τους το σύστημα τηλεδιοίκησης που εάν λειτουργούσε, θα είχε αποτρέψει τα τραγικά αποτελέσματα του ανθρώπινου λάθους. Αυτή είναι η ουσία».

Τέλος, ο πρώην βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφορικά με την απάντηση του Αρείου Πάγου στο ψήφισμα του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα δήλωσε: «η συγκεκριμένη ενέργεια μου δημιούργησε μελαγχολία. Διακονώ τη δικαιοσύνη επί 42 έτη και δεν περίμενα από τον Άρειο Πάγο να έπαιρνε θέση σε ένα ψήφισμα ενός κορυφαίου οργάνου της Ευρώπης».