24 Μαρτίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη / Συγκλονιστική παραδοχή ότι η κυβέρνηση μοίρασε ένα «πειραγμένο» και μονταρισμένο ηχητικό«Η ΝΔ μέσω "πηγών" προέβη στην πιο συγκλονιστική παραδοχή προσπάθειας αποπροσανατολισμού των πολιτών για το έγκλημα των Τεμπών» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μετά την απάντηση της ΝΔ για την αποκάλυψη ότι υπήρχε μονταζιέρα στα ηχητικά των συνομιλιών για τα Τέμπη και ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «η Νέα Δημοκρατία μέσω "πηγών" προέβη στην πιο συγκλονιστική παραδοχή προσπάθειας αποπροσανατολισμού των πολιτών για το έγκλημα των Τεμπών.

Παραδέχτηκε πως τα ηχητικά παραδόθηκαν στη δικαιοσύνη στις 2/3, αλλά απέκρυψε ότι η κυβέρνηση είχε φροντίσει ήδη από την 1η Μαρτίου να "μοιράσει" στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης ένα "πειραγμένο" και μονταρισμένο ηχητικό, προκειμένου να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη (συνημμένο το σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Πρώτο Θέμα με τίτλο "Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα -Ηχητικό ντοκουμέντο: Ακούστε τις μοιραίες εντολές του σταθμάρχη που έφεραν την τραγωδία")».

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τονίζει ότι «η κυβέρνηση ουσιαστικά επιβεβαιώνει συνεπώς το ρεπορτάζ του Κυριακάτικου Βήματος οπότε και απαιτείται πλέον να δώσει εξηγήσεις. Επαναλαμβάνουμε τις ερωτήσεις που θέσαμε και νωρίτερα.

1) Ποιος και με ποιου εντολή έκανε συρραφή φράσεων (μοντάζ) από διαδοχικές συνομιλίες που είχε τη νύχτα του δυστυχήματος ο σταθμάρχης με δύο διαφορετικούς μηχανοδηγούς, προκειμένου η τραγωδία των Τεμπών να παρουσιασθεί ως ανθρώπινο αποκλειστικά λάθος;

2) Ποιος και με ποιου εντολή αλλοίωσε και παραποίησε αποδεικτικά στοιχεία, με σκοπό την απόκρυψη των κυβερνητικών ευθυνών και την παραπλάνηση των πολιτών;».

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν μεταξύ άλλων «ότι η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαβιβάσει στις ανακριτικές αρχές ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ από τις 02/03/2023. Επομένως η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτούσιο το υλικό ώστε να διεξάγει με αποτελεσματικό τρόπο την έρευνά της για την αναζήτηση της αλήθειας».

ΠΗΓΗ https://www.avgi.gr/