22 Μαρτίου 2024

Στο φως τώρα νέο ντοκουμέντο για τα Τέμπη!

 

Oλη η κατάθεση από τη δικογραφία της υπόθεσης Αγοραστού, με τη μαρτυρία οδηγού της χωματουργικής ότι φορτηγά πήγαιναν μπάζα σε ιδιόκτητο οικόπεδο και όχι σε χώρο του ΟΣΕ
Μια πτυχή που ανατρέπει πολλά απ’ όσα γνωρίζαμε για την υπόθεση των Τεμπών και το μπάζωμα στον χώρο του εγκλήματος έρχεται στο φως. Σύμφωνα με τη μαρτυρία που παρουσιάζουμε σήμερα από τη δικογραφία της υπόθεσης Αγοραστού, υπάρχει κατάθεση μάρτυρα της χωματουργικής, από τις 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την οποία 20 φορτηγά μετέφεραν χώμα και πιθανά κρίσιμα στοιχεία σε ιδιωτικό χώρο της εταιρίας.

Από τον Βασίλη Γαλούπη
Εως τώρα όλες οι επίσημες διαβεβαιώσεις έκαναν λόγο για μπάζα που μεταφέρθηκαν στο Κουλούρι, δηλαδή σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του ΟΣΕ. Ομως τώρα μαθαίνουμε πως υπάρχουν και 300 κυβικά που επί έναν χρόνο θεωρούνταν «αγνοούμενα» και τελικά βρίσκονται σε κάποιο ιδιόκτητο οικόπεδο! Οπως είπε ο μάρτυρας, που στη συνέχεια περιέγραψε το μπάζωμα στα Τέμπη, όλα αυτά έγιναν με εντολή της Πυροσβεστικής και συνοδεία Αστυνομίας!

Οπως αποκαλύπτουμε σήμερα από τη δικογραφία για την υπόθεση Αγοραστού, στις 18 Ιανουαρίου 2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.10, εμφανίστηκε στην πταισματοδίκη Λάρισας Βασιλική Κυριτσάκα ο μάρτυρας Κωνσταντίνος Πανδρεμμένος, κάτοικος Λάρισας, με επάγγελμα «χωματουργικές εργασίες». Μετά τη σχετική ερώτηση, ο Κ. Πανδρεμμένος είπε, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας: «Μαζί με τους αδερφούς μου Αθανάσιο και Μάριο Πανδρεμμένο έχουμε την εταιρία ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΔΡΕΜΜΕΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., της οποίας νόμιμος διαχειριστής είναι ο Αθανάσιος και κύριο αντικείμενο της επιχείρησης είναι χωματουργικές εργασίες – έχουμε φορτηγά, τσάπες, φορτωτές, γκρέιντερ. Επίσης έχουμε και αμμορυχείο, στον κόμβο του Ευαγγελισμού, 3 χλμ. από το σημείο του ατυχήματος. Εγώ δουλεύω τα φορτηγά της επιχείρησης».

Και συνέχισε: «Οταν έγινε το ατύχημα, εγώ απουσίαζα και επέστρεψα τη δεύτερη μέρα. Μου είπε ο αδερφός μου να πάρω τα φορτηγά και να πάω στον χώρο, επειδή υπήρχαν εργασίες της Πυροσβεστικής και έπρεπε να βοηθήσουμε στην αποκομιδή των υλικών. Φορτώναμε τα ψιλά κομμάτια σίδερα από το τρένο, ό,τι εμπόδιζε στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής, και μάλιστα με τη συνοδεία της Αστυνομίας τα αδειάζαμε στο Κουλούρι, σε κάποιο χώρο που είχαν για τα υλικά, σε οικόπεδο του ΟΣΕ. Να αναφέρω ότι δεν ήταν καθαρό χώμα».

Ομως, όπως περιγράφει: «Τη δεύτερη και την τρίτη μέρα (2-3 Μαρτίου 2023) όσα κυβικά χώμα απομάκρυναν για να καθαριστεί ο χώρος (ξύλα πουρνάρια, χόρτα, θάμνοι), είτε με τους φορτωτές είτε με τις τσάπες, εκτιμώ ότι ήταν περίπου 300 κυβικά (20 φορτηγά), τα οποία και εναποθέσαμε σε ένα δικό μας ιδιόκτητο οικόπεδο, με εντολή της Πυροσβεστικής, επειδή δεν τα χρειαζόταν, προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση, και τα οποία βρίσκονται ακόμα σε αυτόν τον χώρο».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα: «Προκειμένου να σταθούν οι γερανοί για να σηκώσουν τα τρένα έπρεπε να σταθεροποιηθεί το έδαφος, επειδή είχε γίνει λάσπη, λόγω του νερού που είχε ρίξει η Πυροσβεστική. Μετά την τρίτη μέρα φτιάξαμε το οδικό δίκτυο, στρώσαμε τον δρόμο με εντολή της Περιφέρειας και ρίξαμε χαλίκια, υλικά 3Α και Ε4, ενώ στον χώρο της πλατείας που δημιουργήθηκε ρίξαμε τρίμμα πίσσας τύπου 3Α, επειδή αργότερα θα γινόταν και ένα εκκλησάκι εκεί. Δεν κάναμε τίποτα χωρίς την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής και ό,τι υλικό έφυγε από εκεί έφυγε πάντοτε με τη συνοδεία της Αστυνομίας».
ΠΗΓΗ https://www.dimokratia.gr/