4 Μαρτίου 2024

Τέμπη – Μπάζωμα / Κρύβονται Μαξίμου, υπουργοί και Αγοραστός – Κάνουν ότι δεν ξέρουν

 

Μήπως φταίει ο Χατζηπετρής για το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας; Ακόμα και σήμερα, ένα χρόνο μετά, κανείς δεν έχει το σθένος να αναλάβει την ευθύνη
Τη στιγμή που η κοινωνία «βράζει» και ζητά δικαιοσύνη για τα 57 θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, τη στιγμή που η κυβέρνηση συνεχίζει την επιχείρηση συγκάλυψης με ντροπιαστικές δηλώσεις από τον πρωθυπουργό την ημέρα της μαύρης επετείου, τη στιγμή που έκλεισαν άρον άρον την Εξεταστική Επιτροπή, το Μαξίμου, οι αρμόδιοι υπουργοί και ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας κρύβονται και δεν αναλαμβάνουν ούτε την ευθύνη για το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας, ενέργεια που ελέγχεται, πλέον, και από τη δικαιοσύνη με βασικό, μέχρι στιγμής, κατηγορούμενο τον Κώστα Αγοραστό.

Η μη ανάληψη ευθύνης ακόμα και για το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας και η ντροπιαστική επιλογή οι αρμόδιοι υπουργοί και ο πρώην περιφερειάρχης να πετάνε το ένας το μπαλάκι στον άλλο, αποτελεί ακόμα μια προσβολή στη μνήμη των θυμάτων, στις οικογένειές τους και στους επιζήσαντες του τρομακτικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Κρύβονται επί τέσσερις μήνες
Η πρώτη καταγγελία για το ποιος ευθύνεται για το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας στα Τέμπη με αποτέλεσμα κρίσιμα στοιχεία για τη διερεύνηση της σιδηροδρομικής τραγωδίας, έγινε από τη Μαρία Καρυστιανού τον Νοέμβριο του 2023 σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η πρόεδρος του «Συλλόγου των Συγγενών των Θυμάτων Τεμπών» σε συνέντευξή της στο κανάλι Alert τον περασμένο Νοέμβριο είχε αναφέρει πως ύστερα από εξώδικο που έστειλε στον Κώστα Αγοραστό, εκείνος της απάντησε πως «ακολουθούσε εντολές», δείχνοντας μάλιστα ως υπεύθυνο τον τότε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και νυν υφυπουργό Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο.

«Εγώ έστειλα ένα εξώδικο στον κ. Αγοραστό και έλαβα μία απάντηση γραπτή, η οποία ανέφερε ότι “εγώ ακολουθούσα εντολές και ότι οι εντολές ήρθαν από τον κύριο Τριαντόπουλο, έγιναν δύο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή”» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.



Ο Αγοραστός δείχνει την κυβέρνηση 
Ο Κώστας Αγοραστός, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας, έσπευσε να «αθωώσει» τον εαυτό του και ρίχνοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση.

Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας έκανε λόγο για «άδικη» παραπομπή, αναφέροντας ότι «δεδομένου ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε αποκλειστικά υποστηρικτική βοήθεια που συνίστατο μόνο στην παροχή των μηχανημάτων, όπως αποφασίστηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, ενήργησε δηλαδή ως όφειλε να πράξει χωρίς να έχει καμία πρωτοβουλία ενεργειών».

Ο Τριαντόπουλος αρνείται ότι έδωσε την εντολή
Ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και σήμερα υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωνε πριν από ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2023, ότι «διαμορφώθηκε ο χώρος. Και για τη φύλαξη, τα συντρίμμια, τα βαγόνια» προσθέτοντας ότι όλα αυτά έγιναν με τη στενή συνεργασία της περιφέρειας Θεσσαλίας».

Σήμερα ο Χρήστος Τριαντόπουλος αρνείται κάθε εμπλοκή. Σε επικοινωνία που είχε το Mega μαζί του, ο υφυπουργός παρέπεμψε στις δηλώσεις που είχε κάνει τον Μάρτιο του 2023 και ανέφερε ότι η καταγγελία πως εκείνος έδωσε εντολή να μπαζωθεί ο χώρος της σύγκρουσης δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.



Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Αγοραστός αρνήθηκε να καταθέσει την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη, επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής καθώς είναι κατηγορούμενος για το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας. 

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος δεν κλήθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή καθώς η πλειοψηφία της ΝΔ αρνήθηκε να επιτρέψει την κλήση σε κατάθεσή του.

ΠΗΓΗ https://www.avgi.gr/