2 Μαρτίου 2024

Βασ. Κοκοτσάκης : Το περίεργο μπάζωμα στο δυστύχημα των Τεμπών και άλλα ευρήματα

 


Ο τεχνικός σύμβουλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, εμπειρογνώμονας σε θέματα πυρκαγιών - εμπρησμών Βασίλης Κοκοτσάκης , αποκάλυψε σήμερα στον 98.4 πως σε δείγματα με έλαιο σιλικόνης, ανιχνεύτηκε και βενζόλιο , όπως προκύπτει σε πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους από τον Μάρτιο του 2023 . 

Έτσι όπως λέει ο κ. Κοκοτσάκης , ενώ από τα μέχρι στιγμής πολλά ευρήματα, στα ρούχα και τα προσωπικά αντικείμενα των νεκρών επιβατών του δυστυχήματος, αλλά και από τον τόπο της σύγκρουσης,  ενώ σε κάθε περίπτωση εμείς αποκλείουμε το έλαιο σιλικόνης σαν αιτία ανάφλεξης , αναλύουμε τα  υπόλοιπα ευρήματα που κανονικά δεν θα έπρεπε να βρούμε, όπως το βενζόλιο , το ξυλόλιο και το τολουόλιο και πλέον βάζουμε ερωτήσεις και ζητούμε αποδείξεις στις απαντήσεις  για το τι συνέβη στην πραγματικότητα με την έκρηξη και την πυρκαγιά με την σύγκρουση των δύο τρένων. 

Αίσθηση όμως προκαλούν τα  όσα λέει ο κ. Κοκοτσάκης και για το άρον- άρον μπάζωμα του τόπου του δυστυχήματος και την συσκότιση τυχόν επιπλέον στοιχείων που αυτό επιφέρει. Όπως λέει , από την επιτόπια φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση του σημείου, η κάλυψη έχει γίνει σε μια έκταση περίπου δύο στρεμμάτων. Από αυτήν στα 2/3 της περίπου, έχει γίνει απλή επίχωση και στρώση με χαλίκια. Αντίθετα στο 1/3 περίπου,  στο τμήμα δηλαδή, που είχαν πέσει τα συντρίμμια των βαγονιών , όπως του κυλικείου που κάηκε, η επίχωση έγινε, αφού πρώτα αφαιρέθηκαν μεγάλες ποσότητες χώματος, με καταρχήν θραυστό  υλικό (μεγάλες σχετικά πέτρες λατομείου) και από πάνω έπεσε μπετόν-σκυρόδεμα περίπου  25-30 εκατοστών . 


Subscribe: https://goo.gl/SK4FTd