11 Νοεμβρίου 2023

«Η καλή τουριστική χρονιά στη Λέσβο, ανοίγει την όρεξη για νέες επενδύσεις»Αισιόδοξος για την πορεία της επιχειρηματικότητας στο νησί, δηλώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς. Ένα χρόνο παράταση ακόμη πήρε η θητεία των Διοικήσεων στα Επιμελητήρια

Παράταση για έναν ακόμη χρόνο πήραν οι εκλογές των Επιμελητηρίων όλης της χώρας και του Επιμελητηρίου Λέσβου φυσικά όπου αναμένεται εκτός απροόπτου να πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο του 2024.

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς αναφέρθηκε στην φετινή καλή τουριστική περίοδο το καλοκαίρι που μας πέρασε και στα αισιόδοξα μηνύματα για την νέα σεζόν που έρχεται.Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μυρσινιάς τόνισε πως η τουριστική ανάκαμψη και η αύξηση της κίνησης έφεραν χαμόγελα στις επιχειρήσεις του νησιού με δεδομένο ότι στον συγκεκριμένο κλάδο απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι ενώ εμπλέκονται πολλά διαφορετικά είδη επιχειρήσεων.

«Η ανάπτυξη του τουρισμού σε έναν τόπο φέρνει πολλαπλάσια θετικά αποτελέσματα στην οικονομία με δεδομένο ότι στην παραγωγική συμμετέχουν όλοι οι τομείς της οικονομίας, πρωτογενής τομέας, μεταποίηση, παροχή υπηρεσιών κ.λπ. Το αποτέλεσμα λοιπόν μιας καλής χρονιάς όπως είναι αυτή που διανύουμε φέτος σε μια κλειστή αγορά όπως αυτή της Λέσβου έχει θετικό αποτύπωμα και βέβαια ανεβάζει και την ψυχολογία των επιχειρηματιών και επαγγελματιών του τόπου μας που προσδοκούν σε ανάπτυξη και νέες επενδύσεις».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον από νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, στον τουρισμό, την τυποποίηση και την μεταποίηση προϊόντων ενώ πρόσθεσε δεν είναι λίγες οι νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες δίνουν το δικό τους αγώνα με πρωτότυπες ιδέες και προϊόντα να σταθούν στα πόδια τους και να επιβιώσουν.

Το Επιμελητήριο Λέσβου, όπως σημειώνει ο κ. Μυρσινιάς μέσα στο επόμενο διάστημα ετοιμάζεται να συμμετέχει σε σειρά τουριστικών και παραγωγικών εκθέσεων οι οποίες επιλέχθηκαν με πολύ προσοχή ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Λεσβιακής αγοράς και των επιχειρηματιών.

Μάλιστα αποκάλυψε πως το Επιμελητήριο Λέσβου θα συμμετέχει στις δύο μεγάλες εκθέσεις της Τουρκίας σε Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη καθώς και σε πολλές μεγάλες διοργανώσεις τροφίμων και ποτών για την προώθηση των Λεσβιακών προϊόντων.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Βαγγέλης Μυρσινιάς δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με το φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει προς συζήτηση και ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση και στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Όπως τόνισε η πολιτεία σήμερα έχει στα χέρια της όλα τα όπλα για να εντοπίσει αυτούς που φοροδιαφεύγουν και οι οποίοι τόνισε σε καμία περίπτωση δεν είναι οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δίνουν αγώνα επιβίωσης σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να μελετήσει προσεκτικά τις αλλαγές που θα κάνει ώστε να μην προκαλέσει ζημιά στις επιχειρήσεις και αντί να πατάξει την φοροδιαφυγή προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στη λειτουργία τους.    

ΠΗΓΗ https://www.stonisi.gr/