1 Νοεμβρίου 2023

Τι λένε οι φορείς για τα τουριστικά σποτ της Περιφέρειας «Δεν είμαστε ο ΕΟΤ» επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης επισημαίνοντας τη συμβολή της Περιφερειακής Αρχής

Παρουσία πολλών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και φορέων της Λέσβου παρουσιάστηκε την Δευτέρα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον συνεργαζόμενο φορέα Marketing Greece, το βιντεοσκοπημένο υλικό τουριστικής προβολής.

Το υλικό αυτό, δημιουργήθηκε με στόχο την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος των νησιών της Περιφέρειας, την ανάπτυξη brand name και την προσέλκυση επισκεπτών στο πλαίσιο του σχεδιασμού target-group.
Εχει σημασία ότι ο περιφερειάρχης Βορείου αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης διευκρίνισε στην κάμερα του «Ν» ότι η Περιφέρεια δεν είναι ΕΟΤ ή το υπουργείο Τουρισμού, αλλά ότι κάνει μια συμπληρωματική σημαντική προσπάθεια για την ανάπτυξη του τουρισμού, ως μη αρμόδια, πάντως: «Το νησί κατεκλύσθη από τουρίστες αυτή τη σεζόν και θέσαμε τις βάσεις για του χρόνου. Οσες ελλείψεις σημειώθηκαν θα μεταφερθούν στην εταιρεία».
Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Αφροδίτη Βατή έκανε λόγο για μια πολύ καλή αρχή με τα σποτ, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει ένας οργανισμός με τους Δήμους, την Περιφέρεια, το Επιμελητήριο, τους ξενοδόχους και τους φορείς. «Όλα αυτά είναι σκαλοπάτια θα πρέπει να τα ανέβουμε όλοι μαζί», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.
Ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Νίκος Ζούρος τόνισε ότι η Λέσβος θα κερδίσει από την προβολή του μνημείου και ότι θα πρέπει να συμπληρωθούν πλάνα από το Απολιθωμένο Δάσος, με τον Κώστα Μουτζούρη να απαντά σε όλους ότι «μπορούν να μπουν πινελιές».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης, Νίκος Γιαννάκας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να αναδειχτεί η γαστρονομία, ο θρησκευτικός τουρισμός, η νυχτερινή διασκέδαση και τα πανηγύρια του νησιού. «Πρέπει και οι επιχειρηματίες να τρέξουμε λίγο παραπάνω και να μπούμε νωρίτερα στο χριστουγεννιάτικο κλίμα» ανέφερε ο Δήμος Καραμπεάζης, υπογραμμίζοντας ότι ήταν καλό που έγινε συνάντηση από τον Οκτώβριο για την επόμενη χρονιά. Θετικά εκφράστηκε και ο Παντελής Πατερέλλης για την πρώτη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας.

ΠΗΓΗ stonisi.gr/