5 Νοεμβρίου 2023

Ελενα Ράπτη: Χρονιά ρεκόρ με έσοδα υψηλότερα των 20 δις. € το 2023 – Πρωτοβουλίες για τις ειδικές μορφές Τουρισμού



 -Χρονιά ρεκόρ με έσοδα υψηλότερα των 20 δις. € το 2023

-Πρωτοβουλίες για τις ειδικές μορφές Τουρισμού
Η αναβάθμιση της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης, αποτελεί κυβερνητική δέσμευση και το υπουργείο Τουρισμού κινείται ταχύτατα στην κατεύθυνση αυτή. Αυτό αναφέρει σε αποκλειστική της συνέντευξη στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, παρουσιάζοντας μάλιστα τον προγραμματισμό των ενεργειών.

Η νέα υφυπουργός Τουρισμού ξεκαθαρίζει ότι πολιτική είναι «…να διεκδικώ, να βρίσκω λύσεις και να σχεδιάζω ακόμα περισσότερα που θα μας πάνε μπροστά όλους μαζί». Και αυτό με ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο.


Η Έλενα Ράπτη προαναγγέλλει την έναρξη στο τέλος του 2023, του μεγαλύτερου επιδοτούμενου προγράμματος κατάρτισης του υπουργείου, για εργαζόμενους και πρόσκαιρα ανέργους τουριστικών κλάδων, με τουλάχιστον 18.000 συμμετέχοντες, που θα λάβουν 1.250 ευρώ αποζημίωση συμμετοχής. Και όπως εξηγεί, το υπουργείο αξιοποίησε πόρους ύψους 46 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς η αναβάθμιση δεξιοτήτων των εργαζομένων στον Τουρισμό, με τη μετεκπαίδευση που παρέχει το Υπουργείο Τουρισμού είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την αναβάθμιση της ποιότητας του ίδιου του τουριστικού προϊόντος.

Αναφερόμενη στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν η υφυπουργός Τουρισμού υπογραμμίζει: «Είμαστε σε συνεργασία με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη για την περαιτέρω ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου των ειδικών μορφών Τουρισμού στη χώρα μας, οι οποίες έχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και εντός του 2024 θα ξεκινήσουν νομοθετικές πρωτοβουλίες, με στοχευμένες παρεμβάσεις του υπουργείου Τουρισμού στον Τουρισμό Υγείας και στο Τουρισμό Υπαίθρου.

Και «σειρά θα πάρουν» στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης 2024 οι δράσεις:

αλιευτικού τουρισμού
καταδυτικού τουρισμού
θρησκευτικού/προσκυνηματικού τουρισμού
προδιαγραφές για σήμα glamping,
θεματική ιστοσελίδα για τον ελληνικό οινοτουρισμό και τα επισκέψιμα οινοποιεία,
αναμόρφωση του Ειδικού Σήματος Ποιότητας Ελληνικής Κουζίνας σε συνδυασμό με το πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό του ΞΕΕ.
προσβάσιμος τουρισμός

Δείτε τη συνέντευξη ΕΔΩ

https://money-tourism.gr/