12 Οκτωβρίου 2023

Ανεξέλεγκτη στη Ρόδο η εισροή παράτυπων μεταναστών



 Ανεξέλεγκτη παραμένει η εισροή παράτυπων μεταναστών στο νησί της Ρόδου οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο σε κεντρικά σημεία της πόλης, παρά τις συλλήψεις που γίνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση αλλοιώνοντας την εικόνα του νησιού.


Ειδικότερα, πολλά κεντρικά σημεία της πόλης όπως ο χώρος γύρω από το δημαρχείο, το πάρκο στο ταχυδρομείο, το πάρκο του Θερμαι, ο ξύλινος πεζόδρομος περιμετρικά της παλιάς πόλης καθώς και η ξύλινη εξέδρα στην ακτή Μιαούλη έχουν γίνει μπροστά στα μάτια των αρμόδιων αρχών, κέντρα φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, στην ακτή Μιαούλη έχουν εγκατασταθεί περί τους 20 λαθρομετανάστες κάτω από την ξύλινη εξέδρα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, την οποία μάλιστα έχουν μετατρέψει σε μίνι δωμάτια τοποθετώντας χαρτόκουτα για διαχωριστικά των χώρων.
Μάλιστα, δεν διστάζουν μέρα μεσημέρι να απλώνουν τα ρούχα τους σε αυτοσχέδιες απλώστρες ή πάνω στον δρόμο αδιαφορώντας για τον κόσμο γύρω τους που είναι κυρίως τουρίστες που παραθερίζουν στην περιοχή.
Ωστόσο, η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από τον έλεγχο των αρμοδίων αφού μπροστά στα μάτια των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών οι παράτυποι μετανάστες παραμένουν στην περιοχή για μέρες χωρίς να υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το αμέσως προηγούμενο διάστημα γίνονταν καθημερινοί αστυνομικοί έλεγχοι στην περιοχή για ενδεχόμενες παραβάσεις των καταστηματαρχών με τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους χωρίς τις νόμιμες άδειες της αρχαιολογίας.
Σίγουρα, οι εικόνες αυτές δεν αρμόζουν σε κανέναν τόπο και δη στο νησί της Ρόδου που πρεσβεύει τον τουρισμό και η οικονομία του είναι εξαρτώμενη από αυτόν. Συν τοις άλλοις, η παραμονή τους εκεί ελλοχεύει κινδύνους για την δημόσια υγεία αφού χρησιμοποιούν τον χώρο για τουαλέτα και τα απορρίμματά τους γίνονται βουνό σε καθημερινή βάση μολύνοντας το περιβάλλον.


https://www.dimokratiki.gr/