19 Οκτωβρίου 2023

Οχι ξήλωμα μόνο χτίσιμο

 

ΤΑΚΗΣ  ΠΑΝΤΕΡΛΗΣ : Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ?

Συνήθως μετά από μια επιτυχία ανάδειξης  μιας νέας δημοτικής παράταξης ακολουθούν αλλαγές προσώπων καθώς και  αλλαγές πολιτικών διαχείρισης προκειμένου να εκτονωθεί η κοινωνική δυσαρέσκεια . 

Δεν πρέπει όμως αυτή η αντίδραση να εξαντλείται στο ‘’ξήλωμα’’ , ακόμη και όταν αυτό είναι αναγκαίο. Χρειάζεται κανείς να χτίζει μετά τις προηγούμενες  αποτυχίες , όχι μόνο να γκρεμίζει. 

Χρειάζεται ο Δήμος να αποκτήσει σταθερές δομές που θα λειτουργούν διαχρονικά,  με επαγγελματισμό, που θα μπορούν να ενσωματώνουν και την εμπειρία από τα προηγούμενα  λάθη  και που δεν θα εξαρτώνται μόνο από την επάρκεια των προσώπων , παρά το ότι  και αυτά έχουν τη σημασία και την αξία τους.  

Για να στηθούν τέτοιες δομές απαιτείται βέβαια χρόνος και σχέδιο.     Αν μη τι άλλο όμως , αυτή η Δημοτική αρχή έχει τον χρόνο (πενταετία)  και καθαρό πολιτικό ορίζοντα για να επιχειρήσει βαθιές τομές στο Δήμο. Μένει να φανεί αν έχει και τον τρόπο.                                                                                                                                    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ……….      ΙΔΩΜΕΝ !!!