31 Οκτωβρίου 2023

Μειώθηκαν οι οργανικές θέσεις των λιμενικών στη Λέσβο Σάμο Χίο

Ερωτηματικά για αυτή την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τη στιγμή που αυξάνονται οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές



Ερωτηματικά έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για μείωση των οργανικών θέσεων στις Λιμενικές αρχές της Λέσβου. Συγκεκριμένα με το νέο Κανονισμό «Οργανική σύνθεση και κατανομή του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις περιφερειακές υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ…» (Β’ 6026/19-10-2023), στον οποίο γίνεται η κατανομή των οργανικών θέσεων, προβλέπονται 31 λιγότερες θέσεις για τη Μυτιλήνη και 6 θέσεις λιγότερες για τη Μήθυμνα.

Να σημειωθεί ότι η μείωση αυτή δεν αφορά μόνο τη Λέσβο αλλά και όλες τις νησιωτικές Λιμενικές αρχές του βορειοανατολικού Αιγαίου καθώς στη Χίο μειώνονται οι οργανικές θέσεις κατά 10 στη Σάμο κατά 29 και στη Μύρινα κατά 5.


Η απόφαση αυτή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για μείωση των οργανικών θέσεων στις λιμενικές αρχές των νησιών έχει προκαλέσει εύλογα ερωτηματικά καθώς από τη μια βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου παρατηρείται αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και από την άλλη είναι απρόβλεπτη η εξέλιξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή και πως αυτή θα συμβάλει στην αύξηση των ροών αυτών.


ΠΗΓΗstonisi.gr