5 Οκτωβρίου 2023

Αλευρομάγειρος: Εθνικό έγκλημα η αποστρατικοποίηση των νησιών



 Αλευρομάγειρος: Εθνικό έγκλημα η αποστρατικοποίηση των νησιών, υποστηρίζει ο αντιστράτηγος – ήρωας που κράτησε τη Λευκωσία το 1974

Παρέμβαση με μια φράση του κάνει ο αντιστράτηγος Δημήτρης Αλευρομάγειρος στο θέμα του δημοσιεύματος της Yeni Safak, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση σταμάτησε να εξοπλίζει τα νησιά.

Λίγες ημέρες μετά το τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak αναφέρεται σε «κίνηση – έκπληξη» από την Ελλάδα, που «αποστρατιωτικοποιεί νησιά».

Το δημοσίευμα, μιλά για «διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας» και κάνει λόγο για νέες θετικές εξελίξεις στο θέμα των νησιών του Αιγαίου μέχρι τη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι «η κυβέρνηση της Αθήνας σταμάτησε να εξοπλίζει τα νησιά, τις νησίδες και τους βράχους, των οποίων η κυριαρχία δεν μεταβιβάστηκε με συνθήκες (EGEAYDAAK) και αποτελούν έναν από τους προβληματικούς τομείς».

Αλευρομάγειρος: Εθνικό έγκλημα η αποστρατικοποίηση των νησιών
Το δημοσίευμα δεν έχει διαψευστεί από την ελληνική κυβέρνηση μέχρι στιγμής. Με αυτό δεδομένο ο αντιστράτηγος Αλευρομάγειρος χαρακτηρίζει «εθνικό έγκλημα» την αποστρατικοποίηση των νησιών. «Η πολιτική ελίτ των Αθηνών οφείλει να απαντήσει», λέει χαρακτηριστικά.

 ΠΗΓΗ https://armyvoice.gr/