30 Οκτωβρίου 2023

ΒΗΜΑΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καλεί σε συμμετοχή στις αποφάσεις ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, υλοποιώντας τις αποφάσεις του σωματείου μας και του κλάδου.

Είναι κρίσιμη η συμμετοχή μας για να ανατραπεί όλο το αντιδραστικό πλαίσιο και να μην υλοποιηθεί η αξιολόγηση, η οποία δεν έχει στόχο να βελτιώσει το σχολείο, αλλά, αντίθετα, να το κάνει χειρότερο με κατηγοριοποίηση και αυτονομία των σχολικών μονάδων, ευέλικτο εκπαιδευτικό προσωπικό χωρίς δικαιώματα, μαθητές αμόρφωτους.


Έχουν σταλεί σε όλα τα σχολεία οι δηλώσεις συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή που έχει κηρύξει ο Σύλλογός μας ενάντια στη λεγόμενη “εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας”. Να υπογραφεί η δήλωση απ’ όλους τους συλλόγους διδασκόντων, να περαστεί στα εισερχόμενα του σχολείου και να σταλεί σκαναρισμένη στο σωματείο. Εάν δεν υπάρχει καθολική συμμετοχή σε κάποιο σχολείο, καλείται ο Σύλλογος Διδασκόντων, να αποφασίσει την ανάρτηση των Ενιαίων Κειμένων της ΔΟΕ.Για την ατομική αξιολόγηση, υπογράφουμε τη δήλωση συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή που κήρυξε η ΔΟΕ και επιβεβαίωσε με ομόφωνη απόφασή της στην 92η Γ.Σ. τον Ιούνιο του 2023, η οποία μας καλύπτει συνδικαλιστικά να μην κλείσουμε ραντεβού με σύμβουλο – αξιολογητή και να μην τον δεχθούμε στην τάξη μας. Σε περίπτωση που ειδοποιηθούμε ότι ο αξιολογητής έρχεται στο σχολείο, ενημερώνουμε άμεσα το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών και τη μέρα εκείνη δηλώνει όλος ο Σύλλογος Διδασκόντων συμμετοχή στις στάσεις εργασίας που έχει κηρύξει η ΔΟΕ για το λόγο αυτό, οργανώνοντας κινητοποίηση.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, σε κάθε περίπτωση, η επικοινωνία με το Σύλλογό μας έχει μεγάλη σημασία. Ο ρόλος του σωματείου μας είναι να βρίσκεται δίπλα σε κάθε σχολείο και σε κάθε συνάδελφο ξεχωριστά. Στην οποιαδήποτε αυθαιρεσία ή προσπάθεια εκφοβισμού συναδέλφου, παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Βάζουμε τέλος στα σχέδια διάλυσης του δημόσιου σχολείου με όπλο τη συσπείρωση γύρω απ’ τις αποφάσεις του κλάδου! Προστατεύουμε τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!

Όλες και όλοι στον αγώνα!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΟ 1ο ΔΣ ΣΑΜΟΥ