12 Οκτωβρίου 2023

«Έχω όραμα ανάπτυξης και προόοδου για το Βόρειο Αιγαίο»Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής, υποψήφιος Περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου, έχει διατελέσει κατά το παρελθόν ως στρατηγός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κι ως εκ τούτου ερωτήθηκε για τις συνθήκες που επικράτησαν στο τροχαίο που σημειώθηκε στην ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη.


Για την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια του Βόρειου Αιγαίου ανέφερε ο κ. Στεφανής: «Eχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους με ενδιαφέρουσες προσωπικότητες όσο διάστημα βρίσκομαι εδώ. Έχω όραμα ανάπτυξης και προόοδου για το Βόρειο Αιγαίο. Θα συνεχίζω να κάνω αυτό που έκανα κι ως υπουργός να φροντίζω την ασφάλεια της περιοχής».


Σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές σχολίασε ο Αλκιβιάδης Στεφανής: «Έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό και ο λόγος είναι τριπλός. Ο πρώτος είναι ότι η Τουρκία βρίσκεται σε φάση διαπραγματεύσεων πιστώσεων από την Ε.Ε. για την διαχείριση των μεταναστών,  ο δεύτερος λόγος είναι ότι στο εσωτερικό της ακούγονται ακραίες δεξιές φωνές σχετικά με τους μετανάστες που προσπαθεί να τις χαμηλώσει και ο τρίτος λόγος είναι η σχέση της Τουρκίας μεταξύ της Δύσης και την Ρωσία».