3 Οκτωβρίου 2023

Λέσβος - Σάμος: «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε...»



  Του Σπύρου Αναγνώστου

Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 Την ημέρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, 364 παράνομοι μετανάστες βγήκαν στη Λέσβο μας, ενώ στη Σάμο βγήκαν άλλοι 275, φανερώνοντας την απουσία οποιασδήποτε αποτροπής! Εξαιρετικά αποκαλυπτικό ωστόσο, ότι στη διπλανή μας Χίο βγήκαν είκοσι φορές λιγότεροι, 17 (δεκαεπτά).

       Την Κυριακή που μας πέρασε, 17 Σεπτεμβρίου, ένας αριθμός από 252 (διακόσιους πενήντα δυο) παράνομους μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Λέσβο -από τα χαράματα έως το απόγευμα! Την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 16 τρεχ, το αντίστοιχο σύνολο όσων είχαν βγει στο νησί ήταν 254, ενώ την Παρασκευή στις 15 του μηνός είχαν βγει 244. Σύνολον τριημέρου: 750 άτομα!

       Αν θελήσουμε να δούμε την εικόνα και σε εβδομαδιαία βάση, τα νούμερα είναι και πάλι αποκαλυπτικά:

       Την προηγούμενη εβδομάδα (4-10 Σεπτεμβρίου) ο αριθμός των παρανόμων μεταναστών που είχαν βγει στο νησί μας είχε ανέλθει στο απίστευτο νούμερο των 735. Κι ενώ νομίζαμε ότι είχαμε «πιάσει πάτο», μαθαίνουμε πως αυτήν εδώ την τελευταία εβδομάδα (11-17 Σεπτεμβρίου) βγήκαν 1.352, δηλαδή σχεδόν οι διπλάσιοι!!! Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί, και η αύξηση που καταγράφουν είναι πλέον γεωμετρική!

      Από τον περασμένο Απρίλη, εδώ και μισό χρόνο δηλαδή, είχαμε επανειλημμένα αναφερθεί στην -από τότε- ραγδαία αύξηση των παρανόμων αφίξεων. Βεβαίως, οι ήδη ραγδαία αυξητικοί ρυθμοί που επισημαίναμε την Άνοιξη, έγιναν πραγματικά «εκρηκτικοί», λαμβάνοντας πλέον τον χαρακτήρα της γεωμετρικής προόδου, από την επαύριο των εκλογών του Ιουνίου... Η «εκτόξευση» αυτή, αμέσως μετά τις εκλογές, δίνει σίγουρα πολλή «τροφή για σκέψη», καθώς έχει -όπως ελπίζω θα θυμάστε- και θλιβερό προηγούμενο:

       Το ίδιο ακριβώς ...σενάριο είχαμε δει και αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Με τα σύνορα μας να γίνονται ...σουρωτήρι από την επαύριο των τότε εκλογών και μετά. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε 3,5 φορές περισσότερες παράνομες εισόδους στα νησιά το δεύτερο εξάμηνο του '19, από εκείνες του πρώτου (46.856 έναντι 12.870). Τώρα λοιπόν ξαναβρισκόμαστε απλά, στο ίδιο έργο θεατές'. Για δεύτερη φορά!

       Και κάπου εδώ μπαίνει το παλιό και σοφό ρητό που μας λέει: «Σύμπτωσις επαναλαμβανομένη παύει να είναι σύμπτωσις»...

      Και φυσικά, καμία απολύτως «σύμπτωση» δεν υπάρχει εν προκειμένω! Η καταστροφή της Λέσβου και -σε μικρότερο βαθμό- των άλλων νησιών δεν είναι παρά η ...παράπλευρη απώλεια μιας πολύ συγκεκριμένης (και βρώμικης) μεταναστευτικής πολιτικής, που εκπορεύεται τόσο από Βρυξέλλες, όσο και από Αθήνα. Αναφέρομαι στην πολιτική που σχεδιάζει και μεθοδεύει την εγκατάσταση των φαραωνικών υπερδομών «εξασφαλίζοντας», στο βάθος του ορίζοντα, τον ριζικό αφελληνισμό της Λέσβου και της Σάμου. Να θυμίσω ότι, (όπως είχαμε τεκμηριωμένα επισημάνει από τον «Δημοκράτη» στις 1 και στις 7 του περασμένου Απριλίου, αλλά και από την Εστία της Κυριακής της 25ης Μαΐου) η εγκυρότατη EUROSTAT προβλέπει ότι μέσα στις 3 επόμενες δεκαετίες η Λέσβος θα έχει υποστεί ολοκληρωτικό αφελληνισμό...

        Ένα πράγμα είναι σίγουρο ωστόσο: Ο ριζικός αφελληνισμός του νησιού, που «προβλέπουν» οι έγκυροι δημογράφοι και στατιστικολόγοι από το Λουξεμβούργο (εκεί εδρεύει η EUROSTAT) δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί για όσο ο ...ξενοδόχος χωρίς τον οποίον αυτοί λογαριάζουν, ο Λεσβιακός Λαός δηλαδή, συνεχίζει να περιφρουρεί την «κληρονομιά του Κουντουριώτη».

       Και -δόξα τω Θεώ- ο «ξενοδόχος» φαίνεται ότι στέκεται πάντα όρθιος. Όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, ο λαός μας έζησε έναν συνδυασμένο καταιγισμό από απειλές, από παρακρατικές καταστολές, από πιέσεις, από προσπάθειες «δελεασμού» και (κυρίως!) από μια αξιοθρήνητη προπαγάνδα, που πολύ συχνά έφτασε στα επίπεδα του χοντροκομμένου ψέματος, όμως δεν υπέκυψε στα Μαύρα Σχέδια τους...

     Θα κάνω λίγες μόνο αναφορές για το θλιβερό αυτό ιστορικό των προσφάτων ετών:

       Πριν τρεισήμισι χρόνια, σε μια φάση καμπής του μεταναστευτικού, είχε παρουσιαστεί το τραγελαφικό ζήτημα των μοσχοπληρωμένων (από την τσέπη μας φυσικά) ΠΠΣ. Τώρα θα μου πείτε, ποια είναι αυτά τα ΠΠΣ... Τα ΠΠΣ, ή, Πλωτά Προστατευτικά Συστήματα ήταν τα περισσότερο γνωστά με την σκωπτική ονομασία τους «αθερινόδιχτα». Τα θαλάσσια δηλαδή «φράγματα» (ο Θεός να τα κάνει!) μήκους 2,7 χιλιομέτρων, τα οποία πληρώσαμε 500.000 Ευρώ, καθότι -λέει- θα σταματούσαν τις παράνομες «ροές»! Και βεβαίως, το όλο θέμα, είχε προκαλέσει ατελείωτη θυμηδία στο πανελλήνιο, εκείνη την εποχή. Μόνο νούμερο στο Δελφινάριο που δεν είχε γίνει... Επέτρεψε ωστόσο, σε κάποιους να «κερδίζουν χρόνο», κοροϊδεύοντας (όσους μπορούσε να ξεγελάσει ένας τόσο φαιδρός σχεδιασμός) σχετικά με τις τάχα ειλικρινείς προθέσεις τους, να αποτρέψουν τις «ροές».

ΠΗΓΗ https://www.dimokratis.gr/