17 Οκτωβρίου 2023

Τουριστικός Οκτώβρης με 700 αφίξεις Τούρκων το Σαββατοκύριακο Ολοκληρώνονται οι προγραμματισμένες πτήσεις charter από την Ευρώπη μέσα στην εβδομάδα ενώ συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς για την εποχή η κίνηση με Τούρκους και Έλληνες τουρίστες
Μπορεί να βαδίζουμε προς το τέλος και επισήμως της φετινής τουριστικής περιόδου για φέτος, ωστόσο η κίνηση στη Λέσβο διατηρείται σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα με αρκετούς Τούρκους και Έλληνες τουρίστες να επιλέγουν το νησί μας για ολιγοήμερες φθινοπωρινές διακοπές ή αποδράσεις Σαββατοκύριακου.

Την εβδομάδα που διανύουμε ολοκληρώνεται το πρόγραμμα των τελευταίων απευθείας πτήσεων από τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τον αριθμό των αφίξεων έως το τέλος Σεπτέμβρη να αγγίζει τους  53.415 τουρίστες.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, ο απολογισμός της περιόδου θα γίνει από τους πράκτορες τέλος Οκτωβρίου όπου θα έχουμε και τον οριστικό αριθμό αφίξεων για την σεζόν που ολοκληρώθηκε.

«Από εκεί και πέρα η κίνηση από τα απέναντι παράλια διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα για την περίοδο που διανύουμε. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε 600 – 700 αφίξεις επισκεπτών οι οποίοι κινήθηκαν στην πόλη της Μυτιλήνης και σε όλο το νησί. Από εκεί και πέρα, έχουμε και Έλληνες τουρίστες με γκρουπ θρησκευτικού τουρισμού και όχι μόνο από ολόκληρη την Ελλάδα. Γενικά θα λέγαμε για την εποχή η κίνηση είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα και σε αυτό βοηθά πολύ και ο καλός καιρός».