6 Οκτωβρίου 2023

Προκαταρκτική εξέταση για την μεταφορά 4χρονου κοριτσιού στην Τουρκία από το Καστελλόριζο Σε νοσοκομείο της Τουρκίας μεταφέρθηκε 4χρονο κοριτσάκι από το Καστελλόριζο, όταν αναβατήρας στο κατάστημα που διατηρεί ο πατέρας της, συνέθλιψε το χέρι της.
Οπως ανέφερε χθες η ΕΡΤ, παρ’ ότι κλήθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, αυτό για άγνωστους λόγους δεν παρέλαβε το παιδί, με αποτέλεσμα οι γονείς να το μεταφέρουν στην Τουρκία, με τουριστικό ημερόπλοιο και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αττάλειας.


Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου χθες παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος της εκθέσεως.
Παρήγγειλε να ληφθούν καταθέσεις των γονέων του παιδιού, λοιπών μαρτύρων και του ιατρού που επιλήφθηκε του περιστατικού. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η κατάσταση του παιδιού είναι σοβαρή, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσει το χέρι του από τον αγκώνα και κάτω.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, καθώς τον Απρίλιο έγινε ακριβώς το ίδιο περιστατικό με ένα 4χρονο αγοράκι το οποίο αναγκάστηκε να μεταφερθεί στην Τουρκία λόγω βλάβης στο τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου Ρόδου
Το κοριτσάκι έχει υποβληθεί ήδη σε δύο χειρουργεία στην Αττάλεια, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα για την πραγματοποίηση του τρίτου.
Διακομίσθηκε αρχικά στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, όπου η αγροτική γιατρός, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ειδοποίησε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, το οποίο δεν έφτασε, με τους γονείς να αποφασίζουν την άμεση μεταφορά του στην Τουρκία με τουριστικό ημερόπλοιο.
Όπως αναφέρει το a-sosnews, κατά την μεταφορά της και λόγω της μεγάλης αιμορραγίας το κοριτσάκι έχασε τις αισθήσεις του.
Στο λιμάνι της Αττάλειας περίμενε ασθενοφόρο που μετέφερε το κοριτσάκι σε νοσοκομείο και εκεί μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο.
Μετά την πρώτη επέμβαση που έγινε τη Δευτέρα (03.10.2023) οι γιατροί έκριναν την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου απαραίτητο να υποβληθεί και σε δεύτερη πολύ σοβαρή χειρουργική επέμβαση, παίρνοντας και μόσχευμα από το πόδι της, η οποία και πραγματοποιήθηκε χθες.
Η μικρή αναμένεται να υποβληθεί και σε τρίτη χειρουργική επέμβαση όταν επιστρέψει στην Ελλάδα.
Σε διευκρινίσεις για την διακομιδή της 4χρονης, προχώρησε το ΕΚΑΒ.
Το ΕΚΑΒ επισημαίνει ότι πράγματι, κλήθηκε στον τόπο του ατυχήματος και αμέσως ξεκίνησε η οργάνωση της αεροδιακομιδής η οποία ωστόσο, όπως αναφέρεται ακυρώθηκε από τον καλούντα γιατρό της Μεγίστης.
Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ποτέ δεν αρνήθηκε την αεροδιακομιδή τραυματισμένου παιδιού από το Καστελλόριζο, σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα. Το αντίθετο, μετά από την κλήση στο Συντονιστικό Κέντρο των αεροδιακομιδών (16:02), ξεκίνησε η οργάνωση της αεροδιακομιδής η οποία ακυρώθηκε στις 16:24 από τον καλούντα (ιατρό του ΠΠΙ Μεγίστης), διευκρινίζεται συγκεκριμένα από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr