25 Σεπτεμβρίου 2023

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΙΧΑΛΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΙΧΑΛΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ




Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει να αντιμετωπίσει πλέον τις μεγάλες κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές προκλήσεις της εποχής. Κατά συνέπεια η ανάγκη βελτίωσης και «αναβάθμισης» της θέσης της στο συνολικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας είναι αδιαμφισβήτητη. Οι μελέτες όμως που έχουν εκπονηθεί τα τελευταία χρόνια από την ΚΕΔΕ και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταδεικνύουν ότι στον νέο όμως αυτό ψηφιακό κόσμο που βιώνουμε το ζητούμενο ίσως δεν θα είναι πλέον η διαίρεση και (ανα)κατανομή των αρμοδιοτήτων, αλλά η συνεργατική συγχώνευση αυτών, στο πλαίσιο μιας νέας «Ψηφιακής Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης», μέσω θεσμικών, χρηματοδοτικών και οργανωσιακών παρεμβάσεων ανά τομέα δημόσιας πολιτικής. 


Το κύριο έργο, εξάλλου, των τοπικών κυβερνήσεων είναι η εξασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής για τους δημότες τους. Η ασφάλεια και η αναπτυξιακή προοπτική πρέπει να βρίσκονται στον πυρήνα των πολιτικών που εφαρμόζονται από τοπικές (και περιφερειακές) αρχές και είμαι σίγουρος ότι όλοι οι (δημοτικοί και τοπικοί) υποψήφιοι του συνδυασμού ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ θα δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Με τον επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Πάρη Παπαγεωργίου – αναπληρωτή Δήμαρχο του ενιαίου Δήμου Σάμου (2014-2019) έχω συμπορευτεί με αρμονικό τρόπο επί 5 χρόνια και πέρα από τη φιλική σχέση που μας συνδέει μας ενώνουν η κοινή πίστη και η βούληση για μια καλύτερη Σάμο όπου υποδομές, παιδεία, πολιτισμός και καθημερινότητα θα υπηρετούνται και θα υποστηρίζονται με αφοσίωση, ικανότητα και σχεδιασμό.
Θέλω ιδιαίτερα να χαιρετίσω τις γυναικείες υποψηφιότητες του ψηφοδελτίου οι οποίες αποδεικνύουν το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τις διακρίνει.
Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!
Μιχάλης Α. Αγγελόπουλος
Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΙΤΑ (ΚΕΔΕ)
Πρώην Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Σάμου