6 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Αντιδήμαρχος επί των Οικονομιών του δήμου που είναι και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής ενήργησε σύμφωνα με την νομοθεσία;

 


Υποβολή του ισολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αρμόδιος διεκπεραίωσης Οικονομική επιτροπή


Τρόπος Υλοποίησης Ενέργεια εκτελεστικού/συναρμόδιου φορέα


Περιγραφή Η Οικονομική Επιτροπή, προελέγχει τα υποβληθέντα στοιχεία του λογαριασμού διαχείρισης του περασμένου οικονομικού έτους, σε διάστημα δύο (2) μηνών από την ημερομηνία που τα παρέλαβε. Το αργότερο πέντε (5) ημέρες από τη λήξη του διμήνου, υποβάλλει τον ισολογισμό, τα αποτελέσματα χρήσης καθώς και την έκθεσή της, στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Σημειώσεις Ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσεως, πριν την υποβολή τους στο δημοτικό συμβούλιο, ελέγχονται από έναν ορκωτό ελεγκτή - λογιστή. Ο ορκωτός ελεγκτής - λογιστής διενεργεί έλεγχο στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις (ισολογισμό, λογαριασμό αποτελεσμάτων χρήσεως, πίνακα διαθέσεως αποτελεσμάτων και προσαρτήματος) του δήμου. Κατόπιν του ελέγχου αυτού, ο ορκωτός ελεγκτής - λογιστής χορηγεί πιστοποιητικό ελέγχου και καταρτίζει έκθεση ελέγχου στην οποία περιλαμβάνονται τα όσα προέκυψαν από τον ανωτέρω έλεγχο. Η έκθεση ελέγχου υποβάλλεται από τον ορκωτό ελεγκτή - λογιστή στο δημοτικό συμβούλιο και στον Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.