19 Σεπτεμβρίου 2023

Λυγερός: Οι ευθύνες του Φλώρου για τους νεκρούς στη Λιβύη

 

Λυγερός: Οι ευθύνες του Φλώρου για τους νεκρούς στη Λιβύη – Ερωτηματικά για τη στάση του ΓΕΕΘΑ αν είναι ανικανότητα ή συνδέεται με την συνέντευξη στη ΔΕΘ

Για σοβαρά ερωτηματικά τόσο για την τραγωδία με τους νεκρούς και τραυματίες των Ε.Δ. μας στη Λιβύη, ακόμη και τις πραγματικές συνθήκες της τραγωδίας , αλλά πολύ περισσότερο για την στάση, την ικανότητα αλλά και την διαχείριση μόνο επικοινωνιακά και με λάθος τρόπο, από την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ , έκανε λόγο μιλώντας στον 98.4 ο επικεφαλής του SLpress.gr δημοσιογράφος, αναλυτής και συγγραφέας Σταύρος Λυγερός.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε:

Eμένα κάτι δεν μου πάει καλά. Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν ισχύει η επίσημη εκδοχή.
Τέτοιο ατύχημα και με τόσους νεκρούς ή τραυματίες… Πώς συνέβη αυτό; Τέλος πάντων,

Ο κ. Φλώρος, γιατί ο κ. Φλώρος είναι ο  απόλυτος άρχων του υπουργείου άμυνας, θα πρέπει να είναι λίγο πιο σοβαρός.  Γιατί μας είπε ότι η πιθανό  να υπάρχουν ελαφρά τραυματίες. Έτσι μας έλεγε το ΓΕΕΘΑ νωρίς το μεσημέρι.

Το γενικό Επιτελείο μας ενημέρωσε ότι υπήρξε μια σύγκρουση στη Λιβύη από την οποία υπήρξαν κάποιοι ελεφρά τραυματίες.
Αναρωτιέμαι.

Είναι δυνατόν να μην είχαν ενημερωθεί;  Καλά την πρώτη ώρα. Αλλάα την δεύτερη ώρα;
Ας δεχθουμε ότι δεν είχαν ενημερωθεί λέω για τον ακριβή αριθμό των νεκρών, αλλά να πει ότι είναι βαριά τραυματίες ότι υπάρχουν και οι νεκροί.

Τι είναι αυτό; Δεν ήθελε να χαλάσει την παράσταση της συνέντευξης του κ. Μητσοτάκη; Είναι μια σκέψη η οποία ακούγεται και προσωπικά δεν μπορώ και να πω ότι δεν είναι βάσιμη.
Με όλα αυτά τα οποία έχουμε δει.

Δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί το ΓΕΕΘΑ δεν είναι σε θέση επί 7 ώρες να μάθει τι συμβαίνει;

Εδώ πρόκειται για διάλυση. Γιατί εμείς μάθαμε και συμβαίνει από την Λιβύη. 
Και βεβαίως υπάρχουν εκεί πολλά ερωτηματικά πάρα πολλά ερωτηματικά, αλλά εγώ δεν μπορώ να προχωρήσω παραπέρα γιατί δεν γνωρίζω, δεν είμαι εμπειρογνώμονας.

Αλλά περιμένω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία να μάθω την ακριβή εκτίμηση και το ακριβές πόρισμα των ελληνικών αρχών που θα διερευνήσουν την υπόθεση.

Και μόνο το γεγονός αυτό θα έριχνε βαριά σκιά στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι που εκεί φροντίζουν την εικόνα του, κάνουν ότι μπορούν, για να είναι όλα ρόδινα, να είναι όλα έτσι πολύ γλυκά και όμορφα, να μην ενοχληθεί τίποτα α πρωθυπουργός μας αυτό φαίνεται.

Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση γιατί αν δώσω άλλη εξήγηση, θα είναι χειρότερα.
Θα είναι παντελής ανικανότητα. Και το να έχει παντελή ανικανότητα το ΓΕΕΘΑ σημαίνει, όπως καταλαβαίνεις, κάτι πολύ χειρότερο.

Αυτό που θα πρεπε να ξέρουμε είναι ότι από την πρώτη στιγμή είναι ότι υπάρχει ένα σοβαρό τροχαίο, υπάρχουν βαριά τραυματίες. Θα ακολουθήσει πληρέστερη ενημέρωση.
Αυτό.
Δεν θα μπορούσε να πει κανείς τίποτα.

Δεν μπορεί για 7 ώρες να μας λένε ότι κάποιοι είναι ελαφρά τραυματισμένοι. Και να μην απαντάμε στο τηλέφωνο μετά οι εκπρόσωποι. Όταν άρχισαν να βγαίνουν οι πρώτες πληροφορίες,  δεν απαντούσαν στο τηλέφωνο και κάνε μια διοχέτευση σε φιλικά μέσα ότι είναι 2 νεκροί και υπάρχουν κάποιοι αγνοούμενοι. ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ; Σε τροχαιο αγνοουμενοι;

Αγνοούμενοι σε τροχαίο που είμαστε τι έγινε; Έγινε μια πολεμική σύγκρουση, μια μάχη; Δεν καταλαβαίνω.

Όλα αυτά χρήζουν εξηγήσεων
Η εξουσία, η κυβέρνηση και τα όργανα του κράτους συμπεριφέρονται λες και δεν δίνουν σε κανέναν λογαριασμό σε κανέναν.
ΠΗΓΗ https://armyvoice.gr/