9 Σεπτεμβρίου 2023

Πάνω από 55.000 Τούρκοι τουρίστες στη Λέσβο Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης – Μυτιλήνης άλλαξε τα δεδομένα στην τουριστική κίνηση από την Τουρκία

 

Οι αφίξεις Τούρκων τουριστών το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου του 2023 έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ καθώς ανήλθαν σε 55.131 όταν το μακρινό 2015 στο σύνολο του έτους οι αφίξεις είχαν φθάσει στις 50.659. Συνεπώς, τους επόμενους μήνες, αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το ρεκόρ καθώς θα προστεθούν οι αφίξεις των επόμενων μηνών. Ο αριθμός των Τούρκων επισκεπτών της Λέσβου, κατά την διάρκεια του Αυγούστου ήταν 20.849. Τον Αύγουστο του 2015 οι αφίξεις Τούρκων επισκεπτών στην Λέσβο ήταν 15.094.

 

Η παρουσία των Τούρκων επισκεπτών στο νησί ήταν πολύ αισθητή από τις αρχές του περασμένου Μαΐου, ιδιαίτερα στην πόλη της Μυτιλήνης άλλα και σε πολλούς κοντινούς προορισμούς. Τον Αύγουστο μπορούσε κανείς να συναντήσει Τούρκους επισκέπτες, στην Ερεσό, το Σίγρι, το Πλωμάρι, την Πέτρα, τον Μόλυβο, την Σκαμιά αλλά και σε πολλά άλλα παραθαλάσσια χωριά του  νησιού.

 

Επί δεκαετίες ο Αύγουστος ήταν ο μήνας που στα τουριστικά θέρετρα της Λέσβου κυριαρχούσαν οι Άγγλοι και οι Ολλανδοί τουρίστες. Συνήθως ήταν ζευγάρια που τους άρεσε ο ήλιος, η θάλασσα, η ρετσίνα και το Ελληνικό φαγητό.

 

Τον Αύγουστο του 2023 κυριαρχούσε η παρουσία των Τούρκων τουριστών, συνήθως ήταν νεαρά ζευγάρια με ένα ή δύο παιδιά. Συχνά πυκνά είχαν ένα μεγάλο αυτοκίνητο που τους έδινε την άνεση να επισκεφθούν πολλά μέρη του νησιού.

 

Το κλειδί που άλλαξε τα δεδομένα στον τουρισμό της Λέσβου ήταν η απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Σμύρνη η οποία ξεκίνησε τον καλοκαίρι του 2022.  Το καλοκαίρι του 2023 εκτός από την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Σμύρνη αυξήθηκαν τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια στην γραμμή Μυτιλήνη – Αιβαλί.

ΠΗΓΗ https://www.stonisi.gr/