30 Αυγούστου 2023

Κ.Μουτζούρης: «Αυξημένες οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά μας, να επανέλθει η ορθή πολιτική» (vid)

 
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου έκρουσε για μια ακόμα φορά ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, κατά τον χαιρετισμό του στο πλαίσιο της εκδήλωσης του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ για τις Σφαγές της Χίου στο Ίδρυμα Τσάκος.

Ο Κώστας Μουτζούρης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια θεώρησε απαραίτητο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση για τις Σφαγές της Χίου, την γενοκτονία του νησιού όπως ο ίδιος δήλωσε.
Παράλληλα, συνέδεσε τις Σφαγές με τις μεταναστευτικές ροές υπενθυμίζοντας την κατάσταση που υπήρχε στα νησιά του Βορείου Αιγαίου το 2020 όταν η Χίος είχε 8.000 πρόσφυγες και μετανάστες και η Λέσβος 27.000.
«Τα νησιά μας κινδύνευαν αλλά ο ξεσηκωμός του λαού οδήγησε στη συνέχεια σε σωστή πολιτική από την κυβέρνηση», είπε ο Περιφερειάρχης που έκρουσε τον κώδωνα για τις αυξημένες ροές το τελευταίο διάστημα, με δεδομένο ότι, όπως είπε, τις τελευταίες 2 εβδομάδες εισήλθαν στη Λέσβο 430 μετανάστες όταν το 2022 είχαν αφιχθεί μόλις 22.
«Πρέπει να επανέλθει η ορθή πολιτική τα νησιά μας, να ζήσουν τη ζωή τους», πρόσθεσε ο Κώστας Μουτζούρης.

ΠΗΓΗ https://tvpatrida.gr/