15 Μαΐου 2023

Παραδέχεται τις επαναπροωθήσεις ο γ.γ. του Υπουργείου Μετανάστευσης

 


Ομολογία της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας από τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του Press Project.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από απόσπασμα της συνέντευξής του δείχνει τον ίδιο να λέει ότι «αν βάλουμε τον φράχτη, δε θα γίνεται κανένα pusback, δε θα υπάρχει ανάγκη».

 


Η δήλωση έγινε στην προσπάθειά του να υποστηρίξει την αναγκαιότητα επέκτασης του φράχτη στον Έβρο με ευρωπαϊκούς πόρους -και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα γίνει με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.

Με αυτή του τη δήλωση ο Μάνος Λογοθέτης παραδέχεται ότι οι ελληνικές αρχές πραγματοποιούν συστηματικά παράνομες επαναπροωθήσεις κατατρεγμένων ανθρώπων που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα με την ελπίδα να βρουν άσυλο στη χώρα μας. 

Βέβαια οι πρακτικές της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό την τελευταία τετραετία είναι κοινό μυστικό, αφού η χώρα μας έχει διασυρθεί διεθνώς μετά και τις εκθέσεις και καταγγελίες τόσο προσφύγων και μεταναστών όσο και οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Αμνηστία, το Συμβούλιο της Ευρώπης κ.α.

Αφορμή της δήλωσής του κ. Λογοθέτη ήταν η έκθεση της ΜΚΟ RSA Aegean, η οποία αναδεικνύει για μία ακόμη φορά τις συνθήκες εξαθλίωσης στα προσφυγικά καμπ των νησιών. Μεταξύ άλλων, δεν μπόρεσε να κρύψει τη δυσαρέσκεια του για την έγκριση αιτήσεων ασύλου -εκφράζει άλλωστε τις θέσεις της «γαλάζιας» παράταξης: «σωρηδόν αναγνωρίζονται δυστυχώς οι αιτήσεις ασύλου». Ακόμη, χαρακτήρισε τρομερή «απαίτηση» το «να υπάρχουν δύο γιατροί και να ζητάμε 10», ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχει πληθώρα υγειονομικών που περιμένουν να διοριστούν. 

Για περίπτωση προσφύγισσας που απορρίφθηκε η αίτηση ασύλου της είπε πως ο λόγος ήταν ότι «έχει υποστεί κλειτοριδεκτομή 40 χρόνια πριν», με τις δημοσιογράφους του TPP να απαντούν: «Και; Τι σημασία έχει; Τώρα αποφάσισε να κάνει την επανάστασή της. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι επιζώσα έμφυλης βίας;». Ο Γ.Γ. απάντησε τότε ότι: «Πρέπει να μπαίνουν και κάποιοι κανόνες».

πηγή https://www.efsyn.gr/