19 Μαΐου 2023

Μάνος Κόνσολας : «Ισχυρή, Αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεν χρειαζόμαστε κυβερνήσεις ειδικού σκοπού και περιορισμένης ευθύνης»



 Από την Κάλυμνο όπου βρίσκεται ο Μάνος Κόνσολας, ζήτησε από τους πολίτες την Κυριακή να ανοίξουν με την ψήφο τους το δρόμο για την Ισχυρή και Αυτοδύναμη Ελλάδα,

«Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να διασφαλίζει και να εγγυάται την οικονομική και πολιτική σταθερότητα.

Όσα είπα ο κ. Τσίπρας για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, πέρα του ότι στοχεύουν στο να διχάσουν τους πολίτες και να δημιουργήσουν σκηνικό έντασης, δημιουργούν τις συνθήκες της ακυβερνησίας.

Γιατί ακυβερνησία θα υπάρχει όταν μια κυβέρνηση είναι περιορισμένης ευθύνης και λειτουργίας.

Ιδιαίτερα όταν η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα και εξωτερικές απειλές» τόνισε ο κ. Κόνσολας.


Ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου που θα πραγματοποιήσει ανοιχτή πολιτική ομιλία στην Κάλυμνο αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα αλλά και στις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, λέγοντας:

«Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν αλλά και δεν απειλείται.

Εφόσον η Τουρκία σέβεται και αποδέχεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τις Διεθνείς συνθήκες, μπορεί να υπάρξει διάλογος.

Ο διάλογος αυτός όμως δεν μπορεί να γίνει όπως τον εννοεί η Τουρκία, δηλαδή με αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, με τη δημιουργία γκρίζων ζωνών.

Αν η Τουρκία δεν δέχεται ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα θέτει σε αμφισβήτηση την ελληνική ΑΟΖ, οπότε δεν υπάρχει έδαφος για κάτι τέτοιο.

Όλοι θέλουμε να γίνει το Αιγαίο μια θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας. Δεν εξαγοράζεις όμως την ειρήνη παραχωρώντας κυριαρχικά σου δικαιώματα, καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα το έκανε».