5 Μαΐου 2023

Κ. Μητσοτάκης από Κεφαλονιά: Συνολική αναδιάρθρωση του ΕΣΥ την επόμενη τριετία – Σταθερή πρόταση διακυβέρνησης από τη ΝΔ

 

Τη δέσμευσή του για συνολική αναδιάρθρωση του ΕΣΥ επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ληξούρι, επεσήμανε ότι είναι περήφανος που η κυβέρνηση κράτησε σταθερά το τιμόνι και ζήτησε καθαρή πρόταση διακυβέρνησης στη Νέα Δημοκρατία.

Κατά την περιοδεία του στο Ληξούρι, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει και τις 9 μονοεδρικές περιφέρειες, γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει καθαρή πρόταση διακυβέρνησης, όπως είπε.
Είμαι σίγουρος ότι ο λαός θα μας εμπιστευτεί και πάλι, είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στις δεσμεύσεις του για την Υγεία, η οποία είναι μία από τις βασικές προτεραιότητές του. Υπογράμμισε δε ότι την επόμενη τετραετία θα υπάρξει συνολική ανόρθωση του Εθνικού Συστήματος Συστήματος Υγείας και ειδικά για το Ληξούρι. Όπως είπε, στόχος του είναι το μικρό νοσοκομείο στο Ληξούρι να γίνει πρότυπο νοσοκομείο.

Όσον αφορά στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας αμφισβήτησε την αξιοπιστία του και έκανε σύγκριση λέγοντας «ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας».

Για την προσωπική διαφορά από το νόμο Κατρούγκαλου, δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίζει να στηρίζει τους συνταξιούχους μέχρι να σβήσει οριστικά η προσωπική διαφορά. Είμαι υπερήφανος, είπε πρωθυπουργός αναφερόμενος στη διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, «γιατί κρατήσαμε το τιμόνι σταθερά στις θέσεις του», ενώ άφησε αιχμές ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «διεκδικήσαμε ευρωπαϊκούς πόρους που θα κάνουν μεγάλη διαφορά. Πήραμε 31 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης τα οποία εγώ διαπραγματεύτηκα».

Ολοκληρώνοντας ο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι «στόχος είναι η προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας να κοιτάει προς το μέλλον και όχι να γίνεται με βάση το παρελθόν, ενώ έθεσε μια σειρά από προεκλογικά διλήμματα λέγοντας ότι στους πολίτες αν θα συνεχίσουμε το δρόμο της περικοπής της μείωσης των πόρων, της αύξησης των συντάξεων ή θα πάμε πίσω σε υπερφορολόγηση και δανεικά που θα κληθούν μετά από κάποια χρόνια να τα πληρώσουν τα παιδιά μας».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συνομίλησε με κατοίκους του νησιού, ενώ έκανε και στάση σε καφέ., όπου συνομίλησε μαζί τους αλλά και με τουρίστες.

Δεύτερος σταθμός της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη είναι το Αργοστόλι.