21 Απριλίου 2023

Στην κοσμάρα του ο Δήμος Ανατολικής Σάμου για την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν!

 

Με 250 Ολλανδούς επισκέπτες ξεκίνησε η φετινή τουριστική σεζόν στη Σάμο. Τους ταξιδιώτες υποδέχθηκαν στο Αεροδρόμιο το Επιμελητήριο Σάμου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ο Λυκούργος”, όπου για το καλωσόρισμα τους μοίρασαν τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα. 

Και όμως, έγινε κι αυτό. Σε τέτοια σημαντικά γεγονότα ο Δήμος μας ουσιαστικά να εκπροσωπείται από το Επιμελητήριο που ενδεχομένως έχει όλη την καλή διάθεση να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ή να κουκουλώσει υποχρεώσεις άλλων, παραταύτα επειδή ο χαρακτήρας του δε συνδέεται άμεσα με το τουριστικό προϊόν του τόπου, η παρουσία του σε τέτοιες περιπτώσεις θα μπορούσε να έχει μόνο ενισχυτικό ρόλο
Εντούτοις η Δημοτική αρχή επέλεξε το καλωσόρισμα να το κάνει από την καρέκλα πληκτρολογώντας μια ανακοίνωση "να βλογάμε τα γένια μας" αφού ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί δεδομένο ότι το ενδιαφέρον των Ολλανδών τουριστών προέκυψε εξαιτίας της παρουσίας και των, όπως διατείνεται, στοχευμένων ενεργειών του Δήμου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Δηλαδή, απλά, αντιστάθμισε την απουσία της από την υποχρέωση να παρευρίσκεται δια των αρμόδιων εκπροσώπων του Δήμου στο καλωσόρισμα των πρώτων τουριστών στο νησί με την υποχρέωσή της για την προβολή και προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος απ' άκρη σε άκρη. 

Έχει πάθει σύγχυση, δε μπορεί.