4 Απριλίου 2023

Κάλεσμα στην Πανσαμιακή συγκέντρωση της 6ης Απρίλη στο Βαθύ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στην Πανσαμιακή συγκέντρωση της 6ης Απρίλη στο Βαθύ, με θέμα την κατάσταση στο χώρο της υγείας στο νησί μας, στην οποία καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου.


Τα ζητήματα στον κλάδο της υγείας αφορούν όλο το λαό, γι’ αυτό και το κάλεσμα απευθύνεται σε όλα τα σωματεία, σε όλους τους φορείς, σε κάθε έναν και κάθε μία που αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τη λογική του “Πάμε κι όπου βγει”.


Η κατάσταση στην παιδιατρική κλινική είναι εγκληματικά τραγική, όπως επίσης και σε μια σειρά από άλλες ειδικότητες που δεν υπάρχουν καν ή που ο αριθμός τους δε φτάνει να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν. Η λογική των μετακινήσεων γιατρών από άλλες περιοχές, που επίσης έχουν ανάγκες, δε μας βρίσκει σύμφωνους, δε λύνει το πρόβλημα, αλλά δημιουργεί μεγαλύτερο. Ο ελλιπής ιατροτεχνικός εξοπλισμός και οι προβληματικές κτηριακές εγκαταστάσεις έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ του εγκλήματος, που είναι βέβαιο ότι αν δε διορθωθεί, θα έχει τραγικές συνέπειες.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή, για να φωνάξουμε ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να κοστολογεί τις ζωές μας και να βάζει στη ζυγαριά, πόσο κοστίζει και τι συμφέρει. Να διεκδικήσουμε με τον αγώνα μας την κάλυψη των αναγκών μας!


Την ίδια μέρα, πανελλαδικά, οι εκπαιδευτικοί κινητοποιούνται, όμως και για ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που αφορά τον κλάδο μας. Γίνεται συγκέντρωση, επίσης, στο Υπουργείο Παιδείας για τις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων συναδέλφων μας για τους οποίους η κυβέρνηση και το υπουργείο συνεχίζουν να παίζουν στις πλάτες τους το πιο βρώμικο παιχνίδι. Εκβιάζουν χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες με το θέμα της μονιμοποίησης προκειμένου να προωθήσουν την καταδικασμένη στη συνείδηση της πλειοψηφίας του κλάδου «ατομική αξιολόγηση».


Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι μαριονέτες! Διεκδικούν, έχουν το κεφάλι ψηλά και δεν τσιμπάνε σε εκβιασμούς και προεκλογικά τερτίπια από νυν και πρώην κυβερνώντες. Ειδικά οι νεοδιόριστοι έχουν μεγάλη πείρα τί σημαίνει κοροϊδία διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, τόσα χρόνια στο καθεστώς της αναπλήρωσης. Τι σημαίνει άγχος, αγωνία, περιπλάνηση από μέρος σε μέρος σε όλη την Ελλάδα με εξευτελιστικούς μισθούς.


Όπως δεν έκαναν πίσω όλα αυτά τα χρόνια στηρίζοντας τους μαθητές, το δημόσιο σχολείο έτσι δεν κάνουν και τώρα! Οι 25.000 νεοδιόριστοι δε θα καταλήξουν όμηροι των κυβερνητικών επιλογών!


Αυτό που συνέβαινε αυτονόητα τις προηγούμενες δεκαετίες με την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων μετά τη διετία με την άμεση υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων πρέπει να έχει γίνει εδώ και μήνες. Αυτό διεκδικούμε να γίνει εδώ και τώρα!


Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την ευθύνη πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές να κάνει πράξη το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών και των σωματείων τους. Να μονιμοποιήσει άμεσα όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς. Ταυτόχρονα απαιτούμε να καταργηθεί και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που δημιούργησε η ίδια, συνεχίζοντας το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που συνέδεσε τη μονιμοποίηση μετά τη 2χρονη δοκιμή των νεοδιόριστων με τις διαδικασίες της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.


Άλλωστε, σύσσωμος ο κλάδος με τον αγώνα του έχει καταδικάσει και εμποδίσει στην πράξη τους νόμους για την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών. Έχει αποδείξει ότι δε θα αφήσει τα σχολεία να κατηγοριοποιηθούν, ότι δε θα γίνει έρμαιο των κυβερνήσεων. Θα υπερασπιστεί το δίκαιωμά του στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για να έχουν οι μαθητές τους δίπλα τους τους εκπαιδευτικούς.


ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!


Την Πέμπτη τα σωματεία των εκπαιδευτικών της Αθήνας θα είναι στο Υπουργείο Παιδείας, απαιτώντας συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας. Ο αγώνας δε θα σταματήσει αν δε γίνουν πράξη τα δίκαια αίτηματά μας. Παίρνουμε κουράγιο από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα εδώ στην Ελλάδα, αλλά και στη Βρετανία, στη Γερμανία και ιδιαίτερα στη Γαλλία.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/4 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ!